Site icon TechInside
Dijital dönüşüm sürecinde nasıl başarılı olunur? Techinside.Com

Dijital dönüşümde başarılı olmak için 4 adım

Dijital dönüşüm

Dijital dönüşüm ile şirketler operasyonel verimlilik sağlayarak maliyetlerini ve zaman kayıplarını minimuma indiriyor. Dijital dönüşüm ile gelen avantajlardan yararlanmak için şirketler çeşitli yol haritaları hazırlıyor. Bu yazımızda dijital dönüşümde başarı için 4 önemli adımı derledik.

Dijital dönüşüm başarısı için 4 adım

1)Yönetimde dijital lider belirleme

Birçok şirket, dijitalleşmek için öncelikli olarak ürün ve hizmet satın alma adımını uyguluyor. Ancak ayrı bir uzmanlık alanı gerektiren dijitalleşme için şirketlerin ilk yapması gerek dijital liderin kim olacağını belirlemek. Bu şekilde atılacak adımlar bir uzman tarafından belirlenerek ‘öncelikli’ işlemlere ağırlık verilebilir.

2)Ekibi doğru kişilerle kurmak

Dijitalleşmede görev alacak ekibin, lider ile birlikte uyumlu olması ve gerekli eğitimlere her zaman açık olması gerekiyor. Üretim Teknolojisi Derneği teknik direktörü Benjamin Moses, “Özellikle imalat sektöründeki küçük şirketlerin BT personeli ile ilgili sorunları olabiliyor” diyor. Dolayısıyla şirketlerin ekip seçiminde dikkatli davranması ve bu ekipteki kişilere dijitalleşme eğitimleri vermesi gerekiyor.

3)En önemli aşama: Güvenlik

Lider ve ekibin yaptığı projelerde en önemli aşamanın güvenlik olduğunu söyleyebiliriz. Günümüzde siber saldırılar ile birçok şirket zarara uğruyor, hatta batabiliyor. Dolayısıyla dijitalleşme sürecinde ortaya çıkarılan teknoloji eğer güvenli değilse, o teknolojiden direkt olarak vazgeçilmesi gerekiyor.

Otomotiv parçaları üreticisi AW North Carolina’nın BT genel müdürü olan John Peterson, şirketin güvenlik konusunda önemli aşama kaydettiğini ve bunu yeni bir güvenlik duvarı, saldırı tespit, e-posta ve web filtreleme ile başardıklarını söylüyor.

4)Bir günde başarılı olamazsınız

Şirketlerin dijital dönüşümde yaşadığı en büyük handikap, bunu hemen gerçekleştirmek istemeleri. Ancak küçük bir projenin bile 1 gecede bitirilmediği düşünüldüğünde, dijitalleşme gibi kapsamlı bir aşamanın zamana yayılması gerektiğini unutmamak gerekiyor.

ürün tedarikçisi olan Bob Barker Company, şirket içi iletişim platformundan bulut tabanlı bir platforma geçti. Yılda 200.00 dolar tasarruf etmeyi başaran şirket, bu süreçte ilk girişimlerinde çok fazla ‘kan, ter ve göz yaşı’ döktüklerini belirtiyor.

Exit mobile version