Site icon TechInside

Crowdstrike krizi yerli yazılımın önemini yeniden hatırlattı

Crowdstrike güncellemesi tüm bilgisayar sistemlerini çökmesine neden oldu. Tüm dünyaya yayılan ve yayılmaya devam eden sorunun kaynağı Crowdstrike güncellemesi olarak görünürken, yaşanan krizi değerlendiren DİA Yazılım Genel Müdürü Suha Onay, yerli yazılım kullanmanın sadece bir tercih değil, aynı zamanda stratejik bir güvenlik önlemi olduğunu ve bu tür krizlere karşı yerli yazılımlara yatırım yapmanın önemini vurguladı.

DİA Yazılım Genel Müdürü Suha Onay, Crowdstrike’ın yeni güncellemesinin Microsoft Client’i etkilediğini ve uluslararası bir Microsoft krizi yaşandığının altını çizerek, “Ülkemizde de bazı büyük kuruluşlar bu krizden etkilendi ve hizmet veremez noktaya geldi. Bu tarz olaylar, yerli yazılımın önemini bir kez daha vurguluyor. DİA olarak, kullanıcılarımızın güvenliğini ve iş devamlılığını en üst düzeyde tutmak, global problemlerden etkilenmemelerini sağlamak amacıyla yerli ve milli bulut ERP çözümü üretiyor olmanın gururunu yaşıyoruz.” dedi.

Yerli yazılım kullanmanın sadece bir tercih değil, aynı zamanda stratejik bir güvenlik önlemi olduğunun da altını çizen Onay, “Yaşanan Crowdstrike kaynaklı Microsoft krizi, dijital dünyadaki bu tür krizlere karşı önlem almanın ve yerli yazılımlara yatırım yapmanın ne kadar önemli olduğunu bir kez daha herkese hatırlattı diye düşünüyorum. Geliştirdiğimiz bulut ERP programı, dış kaynaklı tehditlere karşı daha dirençli olduğu gibi, aynı zamanda uluslararası şirketlerin yaşayacağı yazılım sorunlarından da etkilenmemekte. Ayrıca DİA, Türkiye’nin kendine özgü güvenlik ihtiyaçları da göz önünde bulundurularak geliştirildi ve geliştirilmeye devam ediyor.” şeklinde konuştu.

Crowdstrike güncellemesinin tüm dünyada bilgisayar sistemlerini çökertmesi, yerli yazılımlara yatırım yapmanın önemini bir kez daha ortaya koydu. Küresel ölçekte yaşanan bu tür aksaklıklar, bağımlı olduğumuz yabancı yazılımların risklerini gözler önüne seriyor. Ülke olarak, kritik altyapılarımızı ve işletmelerimizi koruyacak yerli ve milli yazılımlara yatırım yapmanın kaçınılmaz bir gereklilik olduğunu anlamalıyız. Bu durum, hem siber güvenlik hem de teknolojik bağımsızlık açısından stratejik bir adım olacaktır. Yerli yazılımların geliştirilmesi ve desteklenmesi, gelecekte benzer sorunların önüne geçilmesini sağlayacak ve ulusal güvenliği güçlendirecektir.

Exit mobile version