Techinside Google News
Techinside Google News

Çin’de hibrit enerji depolama tesisi hizmete başladı!

Çin'de hibrit enerji depolama tesisi hizmete girdi. Tesiste, 60 adet batarya sistemi ve bir süper kapasitör bulunuyor.
- Advertisement -

Çin, batarya ve süper kapasitör teknolojilerinin bir arada kullanıldığı hibrit enerji depolama tesisini devreye soktu. Shandong Eyaleti’nde, Çin’in devlet enerji şirketi CHN Energy’nin yan kuruluşu Longyuan Power tarafından inşa edilen bu tesis, bölgedeki en büyük enerji depolama tesisi olma özelliği taşıyor. 200 MW/400 MWh kapasitesine sahip olan tesis, 170 milyon dolara mal oldu ve 61 dönümlük bir alan üzerine kuruldu. Tesiste, 60 adet batarya sistemi ve bir süper kapasitör bulunuyor. Bataryalar, toplamda 3,35 MW/6,7 MWh kapasite sağlarken, süper kapasitör 3 MW’lık bir kapasiteye ve 6 dakikalık hızlı tepki süresine sahip.

Çin’de hibrit enerji depolama tesisi hizmete girdi

Bu hibrit sistem, özellikle şebeke taleplerine hızlı bir şekilde yanıt verme yeteneği ile dikkat çekiyor. Süper kapasitörler, yüksek güç yoğunluğu ve hızlı şarj-deşarj özellikleriyle şebeke taleplerini hızla karşılayabiliyor. Bunun yanı sıra, 100.000 şarj-deşarj döngüsü kapasitesine sahip olan süper kapasitörler, geleneksel lityum iyon pillerin ömrünün 50 katına kadar dayanabiliyor.

Çin'de hibrit enerji depolama tesisi hizmete girdi.

Bu da uzun ömürlü ve yüksek dayanıklılıkla birlikte sistemin verimliliğini artırıyor. Süper kapasitörler aynı zamanda %90’ı aşan enerji dönüşüm verimliliğiyle çevre dostu bir profil sunuyor. Geleneksel elektrokimyasal depolama sistemleri ile birleşmesi, yüksek enerji yoğunluğu ve hızlı tepki sürelerinin elde edilmesini sağlıyor.

Tesisin devreye girmesiyle birlikte, yıllık 300’den fazla tam şarj-deşarj döngüsü bekleniyor. Bu enerji depolama sistemi, şebeke kararlılığını desteklemek ve yenilenebilir enerjilerin entegrasyonunu kolaylaştırmak için pek çok önemli işlevi yerine getirecek. Bu işlevler arasında pik seviyelerin traşlanması, frekans düzenleme, yedek güç sağlama, sıfırdan başlatma ve anlık taleplere yanıt verme gibi işlemler bulunuyor. Projenin ikinci aşamasında ise 120 MW/240 MWh’lik ek bir kapasite eklenmesi planlanıyor, bu da tesisin kapasitesini daha da artırarak bölgedeki enerji depolama altyapısını güçlendirecek.

Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlarda paylaşın!

 

 

SON VİDEO

TÜMÜ

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz