Site icon TechInside
ChatPDF ile dökümanlar dile geliyor!

ChatPDF ile dökümanlar dile geliyor!

Üretken yapay zekâ araçları hızla benimseme kazanırken ve yaygınlaşırken, bu araçlarla neler yapılabileceği ve nasıl kullanışlı hale getirilebileceği merak konusu. Özellikle ücretsiz sürümler, hemen herkesin denemek istediği ama tam olarak nasıl kullanacağını bilemediği araçlar. İşte o araçlardan birisi de ChatPDF ve kullanım örneği ile göz dolduruyor.

ChatPDF, Kuzey Almanya’nın Lubeck kentinde bulunan, uygulamalı tıp bilimleri ve bilgisayar bilimleri alanında tanınmış Lubeck Üniversitesi mezunu Mathis Lichtenberger tarafından geliştirilen bir üretken yapay zekâ aracı. Son derece mütevazı ve kullanıcı dostu bu uygulama ile PDF, Docx ve PPTX formatında belgelerinizi tarayabiliyor ve size yapay zekâ destekli asistanlık hizmeti veriyor.

Fikrin kendisi aslında oldukça sihirli: Bir belgede bir şey aramak ya da bulmak yerine ona sorular sormak yapay zekâ için inanılmaz derecede faydalı bir görev. Ancak bunu başarmak için herhangi bir platforma ya da ücretli hizmete bel bağlamanıza gerek yok. Belgelerle sohbet etme kavramına kolay bir giriş sunan bir araçla tanışmak üzeresiniz. Başka hangi hizmetlere güveniyor olursanız olun veya önünüzde ne tür bir cihaz olursa olsun, hesap oluşturma veya uygulama yükleme gerekmeden şu anda ücretsiz olarak kullanabileceğiniz bir şey.

Diğer benzer seçeneklerin aksine ChatPDF, herhangi bir hesap veya yapılandırma gerektirmeyen ve doğrudan başka bir platforma bağlı olmayan kullanışlı bir ücretsiz katmana sahip. Ücretsiz sürümde her gün en fazla iki belge yükleyebilirsiniz ve bu belgeler 120 sayfaya kadar uzunlukta ve 10 MB’a kadar boyutta olabilir. Üstelik Türkçe dahil pek çok dil destekleniyor. Benzer hizmetlerin ücretsiz planlarına kıyasla bu oldukça etkileyici.

Bu küçük ama kullanışlı aracı kullanmak için öncelikle ChatPDF web sitesini bilgisayarınızdaki veya telefonunuzdaki web tarayıcınızda açın. Aynı isimli uygulamaları Google Play Store ve Apple App Store’da da bulabileceğinizi unutmayın. Ancak aynı adı paylaşmalarına rağmen aslında bunlar aynı hizmet değiller. Dolayısıyla en güvenli yöntem web üzerinden giriş. Uygulamaya herhangi bir belge dosyasını ekleyin. Bu bir ürün kılavuzu, bir kitap veya bir belge olabilir.

Yüklendikten sonra, belgeyi bir sohbet kutusuyla birlikte göreceksiniz. Daha sonra belgedeki şeyler hakkında sorular sorabilir ve ChatPDF’nin bilgileri tam olarak nereden aldığını gösteren kullanışlı küçük dipnotlarla yanıtlar alabilirsiniz. Sağladığınız belgeye bağlı olarak, bir ürün kılavuzundaki teknik konular, bir hikayedeki temalar veya başka bir şey hakkında tartışabilirsiniz.

Ancak burada unutulmaması gereken nokta, gizlilik endişelerini göz ardı etmemek. Yani bu uygulamaya (veya herhangi bir yapay zekâ aracına) şirket belgeleri, finansal tablolar ve kimlik avında kullanılabilecek herhangi bir dosya yüklememeniz şiddetle tavsiye ediliyor. Genel bir belge taramak (örneğin bir makale veya ürün kılavuzu) ise keyifli ve öğretici bir zaman geçirmenizi veya okul ödevinizi hızlıca yapmanızı sağlayabilir.

Exit mobile version