Site icon TechInside

ChatGPT Search için oturum açmak gerekmeyecek

ChatGPT Search için oturum

ChatGPT Arama’yı kullanmak için artık oturum açmanıza gerek yok. OpenAI, X’te yaptığı bir paylaşımda değişikliği duyurarak, “ChatGPT araması artık chatgpt.com’daki herkes tarafından kullanılabilir. Kayıt gerekmiyor.” dedi. Bu hamle, ChatGPT Arama’yı kullanmayı her zamankinden daha kolay hale getiriyor ve on yıllardır çevrimiçi aramaya hakim olan Google üzerindeki baskıyı artırıyor. Perplexity gibi diğer arama odaklı AI sohbet robotları da ChatGPT Arama’nın daha erişilebilir hale gelmesinin etkisini hissedebilir.

ChatGPT Search için oturum açmadan kullanım imkanı

OpenAI, normal yapay zeka destekli sohbet robotunu piyasaya sürdükten yaklaşık iki yıl sonra, Ekim 2024’te ChatGPT Arama’yı kullanıma sundu. Bu robot, çevrimiçi sorgulara sohbet tarzında yanıt verme şekliyle hızla dünya çapında ilgi topladı ve kullanıcıları aradıklarını bulmak için sonsuz arama sonuçları arasında gezinmekten kurtardı. Standart ChatGPT sohbet robotu belirli bir son tarihe kadar büyük bir veri kümesi üzerinde eğitilir ve gerçek zamanlı bilgilere erişmez, oysa ChatGPT Arama dinamik, gerçek zamanlı bilgilere erişir.

Yapay zeka sohbet robotu, yaratıcı yazma, beyin fırtınası ve güncel verilere erişim gerektirmeyen genel bilgi sorgulamaları gibi görevler için ideal kabul edilirken, ChatGPT Arama ise son haberleri, hava durumu güncellemelerini, hisse senedi fiyatlarını ve zamana duyarlı diğer bilgileri elde etmek için kullanışlıdır. Bir diğer önemli fark ise ChatGPT Search’ün, bağlantılar da dahil olmak üzere kaynaklarını listelemesi, böylece isterseniz daha fazla bilgi edinmek için belirli sayfalara tıklayabilirsiniz. Bu, onu popüler rakiplerinden biri olan Perplexity’ye çok benzetiyor.

Web arayüzünde, ChatGPT.com’a gidip istem kutusunun içindeki “Ara” düğmesine tıklamanız yeterlidir. Seçtiğinizde, isteminizi girmek için hazırsınız. Yanıtın bir parçası olarak, kaynakların kökenlerini gösteren küçük kutular göreceksiniz. ChatGPT’nin bilgilerini çektiği sayfayı ziyaret etmek için birine tıklayın. Ayrıca, yanıtın sonunda kaynakları liste biçiminde gösteren bir sütun açan “Kaynaklar” düğmesine basabilirsiniz.

OpenAI, yıla yoğun bir başlangıç ​​yaparak yakın zamanda web tabanlı görevleri otonom olarak gerçekleştiren Operator adlı bir yapay zeka aracısını ve ayrıca kullanıcı üretkenliğini artırmak için tasarlanmış, çok adımlı araştırma görevlerini otonom olarak yürüten bir yapay zeka sistemi olan Deep Research’ü piyasaya sürdü.

Exit mobile version