Techinside Google News
Techinside Google News

Capture The Flag yarışmasının kazananları belli oldu!

STM’nin düzenlediği ve Türkiye'nin en önemli siber güvenlik etkinliklerinden olan 6. Capture The Flag - CTF (Bayrağı Yakala) yarışması sona erdi. Beyaz...
- Advertisement -

STM’nin düzenlediği ve Türkiye’nin en önemli siber güvenlik etkinliklerinden olan ‘6. Capture The Flag-CTF’ (Bayrağı Yakala) yarışması sona erdi. Beyaz şapkalı hacker’ların kıyasıya mücadele ettiği yarışta ilk 5’e giren takımlar, düzenlenen törenle ödüllerine kavuştu. Online kurgusu sayesinde bu yıl yurtdışından da katılımcı ağırlayan ve uluslararası bir etkinliğe dönüşen CTF’i değerlendiren STM Genel Müdürü Özgür Güleryüz, gençleri yerli ekosistemin güçlendirilmesi adına yatırım yapılması gereken en önemli kıymet olarak gördüklerini belirterek, “Siber güvenlikte, yazılımdan insan kaynağına, kendine yeter bir ülke olmamız için elimizden gelen desteği vermeye hazırız” dedi.

Capture The Flag yarışmasının kazananları belli oldu

T.C. Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı öncülüğünde ülkemizin savunma sanayii ve milli teknoloji hamlesinde önemli bir rol üstlenen STM Savunma Teknolojileri Mühendislik ve Ticaret A.Ş.‘nin düzenlediği Türkiye’nin en uzun soluklu ‘Capture The Flag-CTF‘ (Bayrağı Yakala) etkinliğinin 6’ncısı sona erdi. T.C. Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir, T.C. Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanı Dr. Ali Taha Koç ve STM Genel Müdürü Özgür Güleryüz’ün açılış konuşmalarıyla başlayan etkinlikte katılımcılar 24 saat boyunca, CTF için oluşturulan siber ortamda, kriptoloji, tersine mühendislik, web ve mobil uygulamalar gibi konularda, kasıtlı olarak yaratılan sistem açıklarını bulmak için mücadele etti. Sektörde kariyer planlayan gençlerden sektör profesyonellerine, teknoloji meraklılarının yoğun ilgi gösterdiği etkinlikte sunuculuğu ise Teknoloji Editörü Hakkı Alkan üstlendi. 31 Ekim akşamı düzenlenen Ödül Töreni’nde ise, ilk 5’e giren yarışmacılara ödülleri takdim edildi.

Yurtdışından 4 ülkeden, yurtiçinde ise 40 ilden yarışmacı katıldı

Yarışmanın bu yıl tamamen online olarak kurgulanması, CTF’e yurtiçi ve yurtdışından daha fazla katılım olmasını sağladı. Buna göre CTF’e Türkiye’den Siirt’ten Çanakkale’ye, Trabzon’dan Muğla, Manisa, Erzurum, Sinop ve Hatay’a, 40’a yakın ilden ve ülkenin dört bir yanından üniversiteden yarışmacı katılırken, yurtdışından İrlanda, Avusturya, İspanya, Azerbaycan’dan katılımcı ağırlandı. Etkinlikte toplamda 583 yarışmacının mücadele ettiği 161 takım, ilk 5 takım arasına girebilmek için yarıştı. Yarışma sonunda birinci gelen takıma 30 bin TL, ikinci olan takıma 25 bin TL, üçüncü takıma 20 bin TL, dördüncü takıma 10 bin TL, beşinci takıma ise 5 bin TL ödül verildi. 

“Ekosistemin bilgi ve destek açığını kapatacak projeler geliştirmeye devam edeceğiz”

STM’nin, tüm faaliyetlerinde odağına ekosistemle birlikte büyümeyi alarak, mühendislikten ileri teknolojiye, bünyesinde barındırdığı tüm kabiliyetleri farklı uzmanlıklarla besleyen, bütüncül projeler geliştirebilen ve farklı yetkinlikleri aynı potada eritebilen bir şirket olduğunu hatırlatan STM Genel Müdürü Özgür Güleryüz, siber güvenliğe yönelik bakış açılarının da bütüncül olduğunu söyledi. Güleryüz, bu perspektifle şirket olarak yerli siber güvenlik ekosisteminin gelişmesine katkı sağlamak odağıyla hareket ettiklerini belirterek, şunları söyledi:

“Gençleri, ekosistemin güçlendirilmesi adına, yatırım yapılması gereken en önemli kıymet olarak görüyor ve onları, bulduğumuz her fırsatta destekliyoruz. CTF etkinliğimiz de gençlerimizle bir arada olup heyecanlarına ortak olabildiğimiz ve destekleyebildiğimiz bu alanlardan biri. Ülkemizin siber güvenlikte, yazılımdan insan kaynağına kendine yeter bir ülke olması için, STM olarak elimizden gelen desteği vermeye hazırız.

Bu yılki CTF etkinliğimiz sırasında tanıttığımız ve T.C. Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayi Başkanlığı’nca desteklenen Jet Hızlandırma Programı’mıza da aynı gaye ile başladık. Programla, siber güvenlik alanına yönelik fikrini çıktıya dönüştürmek isteyen herkese, 8 hafta boyunca mentorluk desteği verecek ve bir fikrin çıktıya dönüşmesine aracılık edeceğiz. Siber güvenlik alanında Türkiye’nin dünyada en başarılı ülkeler arasında yerini alması ve A’dan Z’ye bu kulvarda her noktada uzmanlaşabilmesi için, ekosistemin bilgi ve destek açığını kapatacak projeler geliştirmeye, önümüzdeki süreçte de devam edeceğiz.”

Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlarda paylaşın!

SON VİDEO

TÜMÜ

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi çekebilir