Site icon TechInside

Çalışmak için en ideal teknoloji şirketleri

6554-278070happyworkers[1]Dünyanın pek çok yerinde çalışılmak istenen şirketler listesi açıklanır. Türkiye’de de benzer temalı araştırmalara rastlamak mümkün. Bu tip listelerin en yenisi Fortune tarafından “100 Best Companies to Work for” başlığıyla yayınlandı. Listenin başında, son 10 yılda yedinci kez zirvede yer alan Google, daha doğrusu yeni çatı şirketinin adıyla Alphabet bulunuyor. Ancak Fortune, Alphabet’i teknoloji şirketi olarak değil, reklam ve pazarlama şirketi olarak değerlendirmiş. Bu nedenle listenin teknoloji kategorisinde Google ya da Alphabet ismine rastlamak mümkün değil.

Bilgi Teknolojileri kategorisindeki şirketlere baktığımızda ise ilk sırada SAS’ın olduğu görülüyor. Türkiye’de de uzun yıllardır faaliyet gösteren SAS, aynı zamanda 100 şirketlik listede ilk 10’a girebilen tek bilgi teknolojileri şirketi. SAS geçen yıl bu kategoride dördüncü sıradaymış. Geçen yıl genel sıralamadaki yeri ise 19.’luk. Bu açıdan tüm listenin ilk 10’daki yeni ismi olduğunu söylemek mümkün.

SAS’ın ardından bilgi teknolojileri kategorisinde ikinciliği alan ve genel sıralamada 15. olarak kendine yer bulan Ultimate Software’in, geçen yıl 21. sırada olduğu görülüyor. 2500’ün üzerinde çalışanı olan şirketin sadece 57 çalışanı ABD dışında.

Bilgi teknolojileri kategorisi üçüncüsü Salesforce’un genel sıralamada 23. olduğu listede bulunan diğer isimler Workday, Intuit, World Wide Technology, VMware, Hyland, Autodesk, Cisco Systems, Adobe ve GoDaddy olarak sıralanıyor. Bu kategorinin son ismi olan GoDaddy, genel sıralamada ise 95.’likte yer buluyor.

 

Çalışmak için en ideal bilgi teknolojileri şirketleri ve genel sıralamadaki yerleri.

Genel sıralamada finans ve sigorta üstünlüğü

Listenin zirvesinde Google, yani Alphabet olsa da sektörel dağılıma baktığımızda finans ve sigorta dünyasının ağırlığı dikkat çekiyor. Örneğin ikinci sırada bulunan ACUITY Insurance sigorta ve finansal servisler kategorisine dahil. Beşincilikteki Quicken Loans, Altıncı Robert W. Baird ve 10. Sıradaki Edward Jones da yine bu kategoride. Danışmanlık (profesyonel servisler) hizmeti veren The Boston Consulting Group ile Kimley-Horn and Associates de ilk 10’da yer bulmayı başaran şirketler. Listenin tamamına Fortune‘un internet sitesinden ulaşabilirsiniz.

Araştırma nasıl yapılıyor?

Fortune bu araştırmada, Türkiye’de de çalışmaları bulunan Grate Place to Work ile işbirliği yapıyor. Araştırmaya dahil olmak isteyen şirketler Grate Place to Work’e kayıt yaptırıyor ve kendilerine yöneltilen sorular, bizzat o şirketin çalışanlarınca yanıtlanıyor. Sıralama kriterleri arasında eğitim olanakları, iç iletişim yöntemleri, çeşitlilik (diversity) yaklaşımı gibi başlıklar bulunuyor.

Exit mobile version