Silikon Vadisi girişimi, çağrı merkezi çalışanlarının aksanlarını gerçek zamanlı olarak değiştirebilecek bir teknoloji geliştirdi.
Sanas şirketi, teknolojisinin aksan temelli önyargının üstesinden gelebileceğini ve personelin karşılaştığı ırkçı istismarı azaltabileceğini söyledi. Ancak bazı eleştirmenler bunu yanlış yönde bir hareket olarak nitelendiriyor ve dil çeşitliliğinin kutlanması gerektiğini söylüyor.
Haber sitesi SFGATE Sanas’ı, çoğu küresel güneyden gelen ajanları “beyaz” hale getirmekle suçladı.
Haziran 2022’den bu yana 32 milyon dolar fon aldığı bildirilen Sanas, teknolojisini aksanlı bir çeviri aracı olarak tanımlıyor. Web sitesinde “Demo” adlı bir bölüm, ziyaretçileri, görünüşe göre Güney Asya aksanıyla bir çağrı merkezi senaryosunu okuyan birinin kaydını oynatarak ve ardından konuşmayı biraz robotik bir Amerikan sesine dönüştüren bir kaydırma düğmesine tıklayarak “sihri duymaya” davet ediyor.
SFGATE, şirketi “hangi ülkeden olursa olsunlar, çağrı merkezi çalışanlarını beyaz ve Amerikalı gibi göstermeye” çalışmakla suçladı. Ancak Sanas’ın kurucu ortaklarından Sharath Keshava Narayana, kurucuların dördünün de göçmen olduğunu ve dolayısıyla şirket çalışanlarının yüzde 90’ının da göçmen olduğunu söyleyerek iddiayı reddetti.