Reuters’ın haberine göre, işten çıkarmalar ağırlıklı olarak Malezya’daki çalışanları etkiledi. ABD’deki çalışanlar bu sürecin dışında tutulurken, TikTok bu değişikliklerin daha geniş bir içerik denetleme stratejisinin parçası olduğunu belirtti.
Şirket, tam olarak kaç kişinin etkilendiğini açıklamasa da, işten çıkarılan çalışan sayısının 500’ün altında olduğunu duyurdu.
TikTok sözcüsü, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Bu değişiklikleri küresel içerik denetleme modelimizi daha da güçlendirme amacıyla yapıyoruz. 2024 yılında güven ve emniyet alanına dünya çapında 2 milyar dolar yatırım yapmayı planlıyoruz. Şu anda uygunsuz içeriklerin %80’ini otomatik teknolojilerle kaldırıyoruz ve bu yöndeki çalışmalarımızı sürekli iyileştiriyoruz.” ifadelerini kullandı.
Yapay zeka, TikTok’taki işten çıkarmaları hızlandırdı
TikTok, platformda paylaşılan içerikleri denetlerken hem otomatik sistemleri hem de insan denetçileri kullanıyor. Ancak son dönemlerde yapay zeka teknolojisine daha fazla yatırım yaparak denetim süreçlerinde otomasyona ağırlık veriyor. Bu sayede zararlı içeriklerin daha hızlı tespit edilmesi ve kaldırılması hedefleniyor.
TikTok, bu işten çıkarmaları, küresel operasyonlarını yeniden yapılandırma planları çerçevesinde gerçekleştirdi. Şirket, 2023 yılı boyunca farklı ülkelerde de işten çıkarma kararları almıştı. Nisan ayında İrlanda’da 250’den fazla kişi işten çıkarılmış, Mayıs ayında ise operasyon ve pazarlama ekiplerinden 1.000 çalışan etkilenmişti. Ocak ayında ise satış ve reklam alanında 60 çalışanla yollar ayrılmıştı.
Bu gelişmelerle TikTok, güvenlik alanında daha etkin bir platform olma hedefiyle çalışmalarını sürdürüyor.