Techinside Google News
Techinside Google News

Bulut şifreleme pazarı 35 milyar dolara ulaşacak

Bulut şifreleme talebinin 2022-2032 yılları arasında yüzde 30,9'luk birleşik büyüme oranı ile artacağı tahmin ediliyor.
- Advertisement -

Bulut şifreleme talebinin 2022-2032 yılları arasında yüzde 30,9’luk birleşik büyüme oranı ile artacağı tahmin ediliyor.

Piyasa değerinin 2022 yılına kadar 2.4 milyar dolara, 2032 yılına kadar 34.8 milyar dolara ulaşacağı tahmin edilmektedir. Future Markets Insight (FMI) kuruluşların dijital dönüşüm için bulut teknolojilerinin benimsenmesiyle veri depolama stratejisinin modernizasyonuna yatırım yaptığını söylüyor.

Verileri genel ve özel bulut tabanlı depolamada depolamaya yönelik artan ihtiyaç, pazardaki talebi artırıyor. Ayrıca pandemi, kuruluşları uzaktan çalışmayı benimsemeye zorlayarak dijital teknolojilerin kullanımını ve çevrimiçi veri paylaşımını artırdı. Bu, fidye yazılımı, kötü amaçlı yazılım saldırıları ve kimlik avı gibi siber ihlallerde katlanarak artışa neden oldu.

Sonuç olarak, kuruluşlar hassas verilerini veri ihlallerinden ve siber saldırılardan korumak için bulut şifrelemeyi benimsiyor. Bulut şifreleme, düz metin verilerini kötü niyetli kullanıcılar tarafından okunamayan şifreli metne dönüştürerek verileri kodlar ve böylece veri ihlallerini önler. Yerleşik güvenlik denetimleri ve sürekli koruma sunarak işletmelere otomatik güvenlik, azaltılmış karmaşıklık ve risk azaltma sağlar.

Artan veri hacimleri, büyük verilerin sonuçlarını işleyip analiz edebilen ve tanımlayıcı, tahmine dayalı ve kuralcı sonuçlar sağlayabilen büyük veri analitiğinin şirketler genelinde benimsenmesini sağlamıştır. Ancak en büyük sorunlardan biri, büyük veriler için mükemmel güvenliğin nasıl sağlanacağıdır.

Bulut bilgi işlem ve bulut veri depoları, büyük verilerin büyümesine yardımcı oldu. İşletmeler, bulutta Büyük Veri analitiğini benimseyerek, muazzam miktardaki yapılandırılmış ve yapılandırılmamış verilerinden üstün içgörüler elde edebilir. Şirketler büyük miktarda veriyi yönetir ve analitik gerçekleştirmek ve gizli tutmak için buluttan yararlanır.

Bulut depolama sunucusuna kaydedilen verilerdeki artışla birlikte bilgisayar korsanları, farklı kod çözme teknikleri yardımıyla kurumsal bulut sunucularını kullanarak gizli verilere erişmeye çalışır. Bu nedenle, kuruluşlar tarafından semantik güvenliği sağlamak için gelişmiş bulut şifreleme yazılımlarının kullanımı arttı.

Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlarda paylaşın!

SON VİDEO

TÜMÜ

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi çekebilir