Site icon TechInside
Bulut bilişimin geleceği yeni trendlerle değişiyor

Bulut bilişimin geleceği veri depolama ve işleme teknolojilerinde yeni trendler

Bulut bilişimin geleceği

Veri, herhangi bir işletmeyi, ekonomiyi ve ülkeyi yönlendirme ve ölçeklendirme potansiyeline sahip. Ayrıca değerli stratejik kararlar almada yön veriyor. Bizi çevreleyen kurumsal dijitalleşme çağıyla birlikte, işletmelerin AI/ML ve IoT gibi modern teknolojilerle bozulan verilere olan ihtiyacı artıyor. Bu, iş verilerinizin içgörüler biçiminde muhafaza edilebiliyor. Ayrıca bunun için iyi oluşturulmuş bir veri altyapısı gerekiyor.

Bulut bilişimin geleceği

Tüm işletme veri merkezi ve depolama alanının önemli bir parçası olan veri destek altyapısı üzerine kurulu. Temel işletme veri operasyonlarının sürdürülmesine yardımcı olacak. Bunun için güç, soğutma, güvenlik, izleme ve ölçüm sistemleri var.

Grand View Research’e göre, veri merkezi destek altyapısı için küresel pazar 2021’de 2.1 milyar dolar oldu. Ayrıca 2030’da 7.79 milyar dolara ulaşacak. 2022’den 2030’a yüzde 15,9’luk bir bileşik yıllık büyüme oranına tanık oluyoruz. Modern veri altyapısının büyümesi, verimli bir şekilde depolanması ve yönetilmesi gereken hızla artan veri hacimleriyle destekleniyor. Bulut bilişimin geleceği veri depolama ile belli oluyor.

Ayrıca, bulut veri depolama, çevrimiçi mobil bulut bilişim hizmetleri , veri görselleştirme ve büyük veri analitiğine yönelik sürekli talep var. Bu da veri altyapısı çözümlerinin pazar büyümesine yol açıyor. Gartner’a göre 2027 yılına gelindiğinde, işletmelerin kullandığı temel uygulamaların yarısı merkezi genel bulut platformlarında olmayacak. Bunun yerine, bu kritik uygulamalar özel bulutlarda, şirket içi veri merkezlerinde olacak. Ayrıca uç bilgi işlem ortamlarında veya merkezi olmayan bulut altyapılarında olacak.

Bu değişim, değişen teknolojik ortamda veri varlıklarını etkili bir şekilde yönetmeyi sağlayacak. Böylelikle iş süreçlerini desteklemek için değişecek. Bir veri altyapısına sahip olmanın hayati önem taşıdığı anlamına geliyor. Veri altyapısı, veri varlıklarından oluşuyor. Bununla birlikte iş amaçları doğrultusunda verileri toplamak, depolamak, sürdürmek ve dağıtmak için kullanılan süreçler, teknolojiler ve sistemlerden oluşan bir ekosistem olarak görülebiliyor.

Exit mobile version