Yapılan araştırma sonuçlarına göre şirketlerin, yüzde 39’u BT harcamalarını yüzde 5 artırmayı hedefliyor. Yüzde 50’si geçen yıla oranla aynı kalmayı veya harcamaları yüzde 5 azaltmayı düşünüyor. Bu şirketlerin sadece yüzde 11’i BT harcamalarını kesmeyi planlıyor.
Yüzde 30’u çalışan sayılarını artırmayı, yüzde 35’i açık pozisyonları doldurmayı, yüzde 27’si şuan ki durumlarını korumayı ve yüzde 8’i personel çıkarmayı planlıyor.
Yüzde 74’i firmalarında BT projelerine olan talebin çoğalmasını planlıyor. Yüzde 23’ü talebin aynı kalmasını, yüzde 3’ü ise talebin azalmasını bekliyor.
Yüzde 70’i BT haricinde yapılan harcamalarda Bilgi teknolojilerinin güçlü bir etkisi olduğunu söylüyor.
Yüzde 28’i BT harcamaları dışında teknolojik harcama yapmamayı planlıyor. Yüzde 36’sı BT organizasyonun dışında iş birimlerinin kendi bütçeleri olduğunu söylüyor. Diğer yüzde 36 ise iş birimlerinin kendilerine ait resmi bütçelerinin olmadığını fakat yine de harcama yapacaklarını belirtiyorlar.
Yüzde 41’i güvenliğin en önemli teknolojik öncelik olduğunu düşünüyor.
Yüzde 42’si robotlar ve robot endüstrisiyle ilgilenmiyor. Sadece yüzde 3’ü bu alanın çok önemli olduğunu yüzde 12 ise sadece önemli olduğunu düşünüyor.
Yüzde 54’ü ise veri analitiğinin çok önemli olduğunu belirtiyor.
Yüzde 44’ü ise mobil uygulamaların çok önemli olacağını düşünüyor.