Neredeyse yüzyıldır nörolojistler tarafından beynin nöron yapısını çözmek için gerçekleştirilen çalışmalar böylece önemli bir aşamaya gelmiş olacak ve hep merak edilen beynin çalışma mantığı da çok daha detaylı bir şekilde gün yüzüne çıkabilecek. Beyin sinir sistemi, hem bilgiyi işliyor hem de gerekli reflekslerin yerine getirilmesini sağlıyor. Bu süreçte sinir sistemi hücreleri (nöronlar) birlikte çalışıyor. Nöronlar diğer nöronlara mesaj yolluyor ve cilt ile kaslar gibi dokuların işlemesini sağlıyor. Bu aşamayı da ağ yapısı olarak görebileceğimiz aksonlar gerçekleştiriyor.
Günümüze kadar denenen ve kusurlu olarak çalışan haritalandırma teknikleri ise çalışmayla birlikte hatasız bir forma bürünebilecek. Bilim insanları bu çalışmada akson çatısının nöronları nasıl etkilediği ortaya çıkartmayı hedefliyor. Aynı anda birden çok aksonu tek bir düzlemde inceleyerek, hangi nöronların hangi kısımlarda aktif olarak görev aldığı tespit edilecek.
Tüm nöronların izini hücre yapısından akson uçlarına kadar takip etmek yerine, sadece hücre yapısını hedef alınacak ve aynı zamanda akson dallarındaki aktiviteler takip edilecek. Neticede ise birden fazla enjeksiyon belli bölgelere uygulanarak hedef dokular belli renklere bulanacak. Bu sayede de her türlü hareket detaylıca incelenebilecek.