Techinside Google News
Techinside Google News

Beynin sırları GPS ile çözülecek

Yapılan bir çalışma ile beynin iç yapısının daha detaylı bir biçimde anlaşılması için GPS benzeri bir sistem geliştiriliyor.
- Advertisement -

lider-fikir-beyin-adamNature Methods tarafından yayımlanan ve Hebrew University ile Harvard University’nin ortak çalışmasını detaylandıran makale, bilim insanlarının Neuronal Positioning System (NPS) araştırmasının verilerini içeriyor. Neuronal Positioning System (NPS) araştırması ile beynin devresel çalışma ilkesi, aynen GPS mantığı ile çözülmeye çalışılıyor.

Neredeyse yüzyıldır nörolojistler tarafından beynin nöron yapısını çözmek için gerçekleştirilen çalışmalar böylece önemli bir aşamaya gelmiş olacak ve hep merak edilen beynin çalışma mantığı da çok daha detaylı bir şekilde gün yüzüne çıkabilecek. Beyin sinir sistemi, hem bilgiyi işliyor hem de gerekli reflekslerin yerine getirilmesini sağlıyor. Bu süreçte sinir sistemi hücreleri (nöronlar) birlikte çalışıyor. Nöronlar diğer nöronlara mesaj yolluyor ve cilt ile kaslar gibi dokuların işlemesini sağlıyor. Bu aşamayı da ağ yapısı olarak görebileceğimiz aksonlar gerçekleştiriyor.

Günümüze kadar denenen ve kusurlu olarak çalışan haritalandırma teknikleri ise çalışmayla birlikte hatasız bir forma bürünebilecek. Bilim insanları bu çalışmada akson çatısının nöronları nasıl etkilediği ortaya çıkartmayı hedefliyor. Aynı anda birden çok aksonu tek bir düzlemde inceleyerek, hangi nöronların hangi kısımlarda aktif olarak görev aldığı tespit edilecek.

Tüm nöronların izini hücre yapısından akson uçlarına kadar takip etmek yerine, sadece hücre yapısını hedef alınacak ve aynı zamanda akson dallarındaki aktiviteler takip edilecek. Neticede ise birden fazla enjeksiyon belli bölgelere uygulanarak hedef dokular belli renklere bulanacak. Bu sayede de her türlü hareket detaylıca incelenebilecek.

Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlarda paylaşın!

SON VİDEO

TÜMÜ

1 Yorum

  1. Bu haber den çıkartaçağımız en büyük ders psikiatrik ilaçların ne kadar rast gele hazırlandığı veya yapıldığıdır. Faydasından çok zararları olduğunu düşünüyorum. Ayakkıbına çivi girmiş sen oraya sürekli pamuk koyarak durumu idare etmeye çalışıyorsun. Daha çok yüzeysel olarak bilinen beyine yönelik yüzlerce ilacın yapılmış olması ne kadar trajik. Sağlık sektörü tüm dünyada en büyük terör örğütü olma yolunda ilerliyor. Ben büyük ilaç firmalarının önümüzdeki yıllar da kitlesel yok edişlere kalkışacaklarını yaratılan kaos da yine falan filan aşı diyerek milyarlarca doları götüreceklerini düşünüyorum. İnsan sağlığını nasıl daha iyi akıllıca bozarız diye araştırma yapıyorlar sanki. Bilimin amacı insanlar için iyi bir şey yapmak gibi gözükse de gerçek öyle değil. Bilim ve kapitalizim birlikte azılı bir teröriste denüşmekte… Doktorlar başkalarını kurcalamayı sever kendilerini kurcalatmayı sevmez. Neden!? Bunu bir düşünün… Ne zaman adam oluruz: Belki bir gün ama benim o günü görmeyeceğim kesin.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi çekebilir