Techinside Google News
Techinside Google News

Neuralink 43 milyon dolar daha yatırım aldı!

Elon Musk’ın başarılı beyin implantı girişimi Neuralink 43 milyon dolar daha topladı. Neuralink aldığı yatırımlarla büyümeye devam ediyor.
- Advertisement -

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’na (SEC) yapılan bir başvuruya göre, Elon Musk’a ait beyin-bilgisayar arayüzü şirketi Neuralink, risk sermayesi olarak ek 43 milyon dolar topladı.

Başvuru, şirketin Peter Thiel’in Kurucular Fonu liderliğindeki önceki dilimini Ağustos başında 280 milyon dolardan 323 milyon dolara çıkardığını gösterdi. Başvuruya göre tura 32 yatırımcı katıldı. Neuralink yakın zamanda değerlemesini açıklamadı. Ancak haziran ayındaki raporlara göre, özel olarak gerçekleştirilen hisse senedi alım satımlarının ardından şirketin değerinin yaklaşık 5 milyar dolar olduğu belirtildi. 2016 yılında kurulan Neuralink, beynin içine ultra ince iplikler yerleştirebilen dikiş makinesi benzeri bir cihaz geliştirdi. İplikler, nöron gruplarından verileri okuyabilen elektrotlara sahip özel olarak tasarlanmış bir çipe bağlanıyor.

Eylül ayında Neuralink, felç kontrol cihazları olanlara yardım etmek için ilk test deneklerini insan denemeleri için işe aldığını söyledi. Şirket, incelemeyi yapan bağımsız kurumsal inceleme kurulundan ve insanlarda ilk klinik deneyimiz için işe alıma başlayacak ilk hastane sitesinden onay aldığını söyledi.

“PRIME Çalışması (Hassas Robotik İmplante Edilmiş Beyin-Bilgisayar Arayüzü’nün kısaltması), implantımızın (N1) ve cerrahi robotumuzun (R1) güvenliğini değerlendirmeyi ve felçli kişilerin beyin-bilgisayar arayüzünün başlangıç ​​işlevselliğini değerlendirmeyi amaçlamakta. Şirket, yaptığı açıklamada, harici cihazları düşünceleriyle kontrol ettiklerini belirtti.

Fortune’da Ocak 2022’de yayınlanan bir makalede , adı bilinmeyen eski çalışanlar bir “suçlama ve korku kültürü” tanımladı. Bu kültürde Musk, genç çalışanları “sorunları ve şikayetlerini doğrudan kendisine e-postayla göndermeye” teşvik ederek sık sık yönetimi baltalıyordu. Ağustos 2020 itibarıyla, sekiz kurucu bilim insanından yalnızca üçü şirkette kaldı. Bu, Stat News’in bir makalesinde “hızlı zaman çizelgelerinin bilimin yavaş ve artan hızıyla çatıştığı iç çatışma” olarak tanımladığı durumun sonucuydu. 2022’de Sorumlu Tıp Doktorları Komitesi (PCRM), bir zamanlar araştırma ortağı olan Neuralink ve UC Davis’in, Neuralink donanımını test eden birkaç maymuna kötü muamele ettiğini ve onları ameliyatlar nedeniyle psikolojik sıkıntıya ve kronik enfeksiyonlara maruz bıraktığını iddia etti. Hem Reuters hem de Wired’dan gelen raporlar, Musk’un hızlı sonuç talepleri nedeniyle testlerin aceleye getirildiğini ve bunun da elektrotların yerleştirilmesinde kısmi felç ve beyin şişmesi de dahil olmak üzere komplikasyonlara yol açtığını ileri sürdü.

Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlarda paylaşın!

SON VİDEO

TÜMÜ

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi çekebilir