Elektrikli araçlara olan talep artışıyla birlikte batarya girişimleri ortaklıklarla büyümeye devam ediyor. Mercedes, Tesla, BMW ve Volkswagen gibi devler, girişimlerle ortaklık kuruyor.
Batarya girişimleri yeni ortaklıklar kuruyor
Batarya girişimleri, önümüzdeki birkaç yıl içinde milyonlarca elektrikli araç teslim etmek için iddialı hedefler belirleyen otomobil üreticileri için olmazsa olmaz bir anlaşma haline geldi.
Bu durum artık sadece bir hücre tedarikini güvence altına almakla ilgili değil. Ortaklıklar ve ortak girişimler dizisi, otomobil üreticilerinin pil hücrelerinin geliştirilmesinde ve hatta üretiminde daha aktif bir rol üstlendiğini gösteriyor. Mercedes-Benz, 2030 yılına kadar yalnızca elektrikli bir otomobil üreticisi olma yolundaki 47 milyar dolarlık planını açıkladı. Mevcut ortaklıkları genişleterek veya pil hücrelerini ve modüllerini ortaklaşa geliştirmek ve üretmek için yeni ortaklıklar kurarak pil tedarik zincirini güvence altına almak, kritik bir parçası haline geldi.
Alman otomobil üreticisi, gelecekteki elektrikli araçlarını tedarik etmek için sekiz yeni pil tesisi kurmanın yanı sıra, enerji yoğunluğunu artırmak için daha önce yatırım yaptığı Silikon Vadisi pil kimyası girişimi Sila Nano ile ortaklık kurduğunu duyurdu.
Tesla, BMW ve Volkswagen batarya ortak girişimi stratejisinin ilk uygulayıcılarıydı. 2014 yılında Tesla ve Panasonic, ABD’de büyük bir pil üretim tesisi veya herkesin şimdi dediği gibi bir giga fabrika kurmak için bir anlaşma imzaladılar. BMW, lityum iyon pillerden daha az güvenlik özelliği gerektirerek maliyetleri potansiyel olarak azaltabilecek yüksek performanslı elektrikli araçlar için katı hal pilleri oluşturmak üzere Solid Power ile 2017 yılında çalışmaya başladı.