Techinside Google News
Techinside Google News

Audi, ChatGPT’yi seçti!

Audi, bilgi-eğlence sistemi (MIB 3) ile E3 1.2 elektronik mimarisine sahip mevcut ve gelecek modellerine ChatGPT entegrasyonunu duyurdu.
- Advertisement -

Audi, müşterilerine daha iyi bir deneyim sunmak için yapay zekanın potansiyelinden yararlanmaya devam ediyor ve üçüncü nesil modüler bilgi-eğlence sistemi (MIB 3) ile E3 1.2 elektronik mimarisine sahip mevcut ve gelecek modellerine ChatGPT entegrasyonunu duyurdu.

Yeni Q6 e-tron gibi araçlar ve E3 1.2 elektronik mimarisine sahip gelecek yeni modeller, Audi asistanının bir uzantısı olarak Cerence Chat Pro aracılığıyla ChatGPT’ye sahip olacak. Bu sayede sürücüler, gelişmiş sesli kontrol özelliğiyle bilgi-eğlence, navigasyon ve klima sistemlerini yönetebilecek ve genel konularda sorular sorabilecek.

Doğal dil kullanarak bilgi talep etme olanağı, sürücülerin gözlerini yoldan ayırma ihtiyacını azaltarak sürüş güvenliğini artırıyor. ChatGPT, Microsoft Azure OpenAI Hizmeti üzerinden sunuluyor ve otomotiv sınıfı bir ChatGPT entegrasyonu sağlayan Cerence Inc. tarafından geliştirilen Chat Pro çözümünü temel alıyor.

Audi İç Mekan, Bilgi-Eğlence ve Bağlantı Geliştirme Başkan Yardımcısı Marcus Keith, ChatGPT’yi sesli kontrole sorunsuz bir şekilde entegre ederek her iki uygulamanın da güçlü yönlerini bir araya getirdiklerini belirtiyor.

Keith, “Sesle kontrol edilen bir dizi işleve ek olarak, müşterilerimiz artık yapay zekâ tabanlı bilgiye basit ve güvenli bir şekilde erişebilecekler. Bu, Audi araçlarında sınıfının en iyisi kabin içi deneyimine doğru atılan bir sonraki adımdır.” dedi.

Audi, yeni E3 1.2 elektronik mimarisine sahip modellerde bulunan ve yeni Audi Q6 e-tron modeliyle ilk kez tanıtılan kendi kendine öğrenen sesli asistanını geliştirdi. Sürücüler, asistanı her zamanki gibi “Hey Audi” diyerek veya direksiyon simidindeki bas-konuş düğmesini kullanarak etkinleştirebiliyor.

Audi asistanı, bir araç işlevini yerine getirip getiremeyeceğini, bir varış noktası arayıp aramayacağını veya hava durumu tahmini verip veremeyeceğini otomatik olarak algılıyor. Yalnızca genel bilgi gerektiren sorular ChatGPT’ye yönlendiriliyor.

Tüm işlevler Audi asistanına entegre edildiği için sürücüler sorunsuz bir deneyim yaşıyor. Veri güvenliği en üst düzeyde tutuluyor ve optimum gizlilik sağlamak için tüm sorular ve cevaplar işlemden sonra siliniyor. Ayrıca, ChatGPT hiçbir zaman araç verilerine erişemiyor.

Gelecekte, sürücülerin doğru lastik basıncı gibi araçla ilgili sorular sorabilmesi de mümkün olacak. Cerence gibi büyük dil modellerinin kullanımı, bu ve diğer birçok kullanım senaryosunun önünü açıyor. Audi, müşteri deneyimini iyileştirecek hizmetler ve ürünler sunmanın yanı sıra iş süreçlerini optimize etmek için yapay zekanın potansiyelinden tam olarak yararlanmayı hedefliyor.

Yapay zeka, tasarımda yaratıcı bir itici güç olarak, İK bilgi aktarımında bir sohbet botu olarak ve üretimde kalite kontrolünü desteklemek gibi çeşitli alanlarda kullanılıyor. Gövde yapımında nokta kaynaklarının kontrolü ve pres atölyesinde yapay zekâ tabanlı çatlak tespiti, markanın yapay zeka alanındaki en son uygulamaları arasında yer alıyor.

Audi aynı zamanda, davranış ilkelerinde ve bir ilkeler bildirgesinde yapay zekânın sorumlu bir şekilde kullanılmasını da taahhüt ediyor. Uyumluluk, yönetmelik (AB Veri Yasası ve AI Yasası) ve etik kurallar doğrultusunda, çalışanlar yapay zekâyı geleceğe yönelik bir şekilde kullanmak üzere eğitiliyor.

Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlarda paylaşın!

SON VİDEO

TÜMÜ
00:23:54

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi çekebilir