Audi, daha hızlı ve odaklı yetenek gelişimini sağlamak amacıyla data.camp adı altında bir eğitim programını başlattı. Programla, Audi çalışanlarına Udacity çevrimiçi servisi üzerinden veri bilimleri ve makine öğrenimi kursları verilecek.
Audi çalışanları Udacity ile dijital eğitimi geçiyor
Dijital otomobil şirketine dönüşme yolunda hızla ilerleyen Audi, başlattığı data.camp adlı büyük veri ve yapay zeka odaklı ileri eğitim programıyla çalışanlarını dijital geleceğe hazırlıyor. Pilotlu sürüş ve akıllı robotlar gibi teknolojilerin gelişiminin temelini oluşturan bu program en önemli unsurlarından biri de Audi’nin Udacity çevrimiçi platformu ile yaptığı işbirliği.
Twitter yasaklandı!
Dijital geleceğe ilişkin alanlarda, BT becerilerinin hızla geliştirilmesinin rekabet gücü açısından kritik önem taşımasından hareket ediyor. Yapay zeka ve büyük verinin son derece önemli bir rol oynağını bu alanda data.camp girişimi bağlamında farklı iş birimlerinin ihtiyaçlarını sistematik bir şekilde analiz ederek, kapsamlı bir yetkinlik portföyü hazırlıyor.
Audi ve Udacity işbirliği başlıyor
Audi, şirket içinde verilen eğitimin yanı sıra, harici ortakların uzmanlığını da sürece dahil ediyor. Otomobil üreticisi bu yolla Silikon Vadisi merkezli çevrimiçi bir platform olan Udacity’yi, kendi geliştirdiği yerinde eğitim formatlarıyla bir araya getiriyor. Audi’nin ilgili birimlerinden eğitmenlerin sorularını yanıtlayıp eğitim amaçlı projelerine destek olduğu katılımcılar, bu sayede Audi ile güçlü bir teknik bağ kuruyorlar.
Eğitim süreci, programcılık tecrübesi bulunmayan yeni katılımcılara verilen, veri analizinin temelleri gibi giriş seviye programlarla başlayıp, yapay zeka ve makine öğrenimi gibi konularda üniversite düzeyindeki kurslarla son buluyor. Büyük veri alanındaki eğitimler; ‘scrum’ yazılım geliştirme modeli, tasarım odaklı düşünme ve prototiplendirme gibi alanlar içeren ‘agile’ proje yönetimini de kapsıyor. Verilen tüm eğitimler, farklı işverenlerin ihtiyaçlarına göre şekillendiriliyor.
Yerinde eğitimi dijital eğitimle birleştiren karma öğrenim modeli, yalnızca büyük veri kapsamında değil, genel olarak giderek önemini artıran bir yöntem. Örneğin mobil öğrenim bağlamında çıraklar, tablet bilgisayarlarını kullanarak, edindikleri bilgileri diledikleri her zaman ve her yerde pekiştirebiliyorlar.