Site icon TechInside

Apple yeni patenti ile iPad’e yeni aksesuarlar getirecek!

Yeni tasarım, Apple’ın iPad gibi mobil cihazların içine, kenarlarda gizlenmiş güçlü mıknatıslar yerleştirmesine olanak tanıyor. Daha sonra, uyumlu bir aygıtı iPad’in yüzeyine yaklaştırdığınızda, bu mıknatıslar yüzeye doğru fırlayarak yanlarına getirdiğiniz her şeyi yakalamaya hazır hale geliyor. Apple bu patenti nasıl kullanacak merak konusu.

Apple iPad’de zaten çok sayıda mıknatıs kullanıyor. Bu mıknatıslar iPad’i folyo kılıfına sabitliyor ve kılıf açılıp kapandığında bunu algılayarak ekranı uyandırıp uyutuyor. Klavye kılıfına sıkıca tutturuyorlar ve daha önce de belirtildiği gibi Apple Pencil’ı tutup verimli endüktif şarj için hizalıyorlar. Ancak yeni patent, mıknatıs sayısını artırmadan ve tüm yüzeyi mıknatıslarla kaplamadan daha farklı kullanım seçeneklerinin önünü açıyor.

Yapay zeka şirketi Deep Cognition’ın Başkan Yardımcısı John Pennypacker konu hakkında “Güçlü mıknatıslar sayesinde örneğin mobil bir iş istasyonu olarak çok yönlülüğü artırmak için manyetik bir folyo kılıf veya klavye sıkıca takılabilir. Ya da iPad’i farklı ortamlarda masaüstü cihazlar veya gösterge paneli ekranları arasında sorunsuz bir şekilde geçirmek için monte edilebilir bir manyetik yuva olarak kullanılabilir” diyor. Aksesuar fiyatlandırması ve ekosistem bağlantısı açısından bakıldığında da manyetik eklentiler Apple’ın stratejisi için son derece uygun görünüyor.

Apple’ın patent başvurusu iPad’in kenarına küçük kaldıraç mekanizmaları yerleştiriyor. Bunlar, örneğin Apple Pencil‘da olduğu gibi, yaklaşan mıknatıslar tarafından harekete geçiriliyor. Bu mekanizmalar, güçlü mıknatısların iPad’in kenarına doğru dönmesini ve aksesuarı çıkardığınızda tekrar katlanmasını sağlıyor. Apple’ın patent başvurusundaki şemalardan biri, daha zayıf mıknatıslarla kaplı tüm bir arka panele ihtiyaç duymak yerine, yalnızca kenarından klavyeye sabitlenmiş bir iPad’i gösteriyor.

Yeni patentle başka ne yapılabilir?

iPhone’daki gibi bir MagSafe şarj cihazına ne dersiniz? Mıknatıslardan oluşan bir halka iPad’i bir standa tutturarak şarj edebilir ve USB-C bağlantı noktasını diğer aksesuarlara bağlamak için serbest bırakabilir. Bu mıknatıslar aracılığıyla ek ekranlar takabileceğiniz, çalışma alanınızı sorunsuz bir şekilde genişletebileceğiniz veya çift ekranlı bir kurulum oluşturabileceğiniz modüler bir iPad ekosistemi hayal edin.

Manyetik olarak bağlanan güçten bahsetmişken, harici bir pil fena fikir olmazdı. Yerine oturtabilir ve iPad’i şarj ederken unutabilirsiniz. Ayrıca güç, tıpkı Apple Pencil’ı şarj etmek gibi başka bir yöne de gönderilebilir. Örneğin AirPods’unuzu ya da iPhone kılıfınızı iPad’in arkasına yapıştırabilir ve devasa pilini bu küçük cihazları şarj etmek için kullanabilirsiniz.

Bir başka ilginç fikir de iMore’dan James Bentley’den geldi. Joy-Cons gibi iPad’inizin yan kenarlarına yapışabilen Nintendo-Switch tarzı bir joypad seti. Güzel bir fikir, ancak iPad mini kullanmıyorsanız, oldukça hantal olması muhtemel. Ayrıca iPad zaten bir Bluetooth kumanda ile kullanılabiliyor ki bu çok daha rahat bir seçenek gibi görünüyor.

Exit mobile version