Türkiye PC pazarının lideri Lenovo, uzun zamandır merakla beklenen akıllı telefon lansmanını gerçekleştirdi. Lenovo Kıdemli Başkan Yardımcısı ve EMEA Başkanı Aymar de Lencquesaing ve Lenovo Türkiye Genel Müdürü Gülfem Çakmakçı’nın katılımıyla gerçekleşen lansmanda, Lenovo’nun farklı kullanıcı segmentlerine yönelik üstün teknolojili akıllı telefonları tanıtıldı. Lenovo’nun akıllı telefonları üstün tasarım ve teknolojisiyle öne çıkarken, özellikle VIBE serisi dikkatleri üzerine çekti.
Kısa bir süre önce KVK ve İndeks Bilgisayar ile distribütörlük anlaşması imzalayan Lenovo, akıllı telefonlarının satışını, operatör, bayi ağı ve perakende zincirleri ile gerçekleştirecek.
Lenovo Kıdemli Başkan Yardımcısı ve EMEA Başkanı Aymar de Lencquesaing, Lenovo’nun Türkiye’deki başarısı ve akıllı telefon pazarına girmesi ile ilgili olarak şunları söyledi:
“Lenovo, bu yıl IBM’in x86 sunucu biriminin satın alınmasının da içinde olduğu önemli satın alma ve ortaklıklara imza attı. Bu satın alma, Lenovo’yu 42,3 milyar dolarlık pazarda 3. büyük oyuncu haline getirdi. Geçtiğimiz yıl dünyada 55 milyon adet PC satışı gerçekleştirirken, tablet ve telefon satışlarının toplamından oluşan akıllı cihazlarda, bu rakamı geçerek 59 milyon adet satışa ulaştı. Lenovo, 2014 yılında Google’dan Motorola Mobility’i satın almasını resmi olarak tamamladı ve bu satın alma işlemiyle dünyanın üçüncü büyük akıllı telefon üreticisi pozisyonuna geldi. Lenovo, Dünya PC pazarındaki liderliğini Türkiye’de de son 5 çeyrektir devam ettiriyor. Şimdi ise farklı fiyat segmentleriyle her kesimden tüketicinin ihtiyacını karşılayacak yepyeni bir ürün grubu olan akıllı cep telefonları ile Türkiye gibi önemli bir pazara girmenin heyecanını yaşıyoruz.”
Lenovo Türkiye’yi bir yetenek havuzu olarak gördüğünü dile getiren Aymar de Lencquesaing sözlerini şöyle sürdürdü:
“Türkiye’ye tüm ürün portföyümüzle ve çok iddialı bir giriş yapıyoruz. Türk tüketicileri tarafından büyük ilgi göreceğine inandığımız ileri teknolojili ve uygun fiyatlı ürünlerimizle artık bizi Türkiye’de büyük oyuncular arasında göreceksiniz.”
Lenovo Türkiye Genel Müdürü Gülfem Çakmakçı ise bugün Türkiye’de satılan her 4 üründen birini Lenovo olduğunu dile getirirken aynı gücü akıllı telefon pazarına da yansıtacaklarını dile getirerek şunları söyledi:
“Türkiye’de PC’de liderliğini son beş çeyrektir kimseye bırakmayan Lenovo, akıllı telefon pazarında da önemli bir oyuncu olmak için Türkiye’ye geliyor. Akıllı telefon pazarında oyunu yeniden başlatıyoruz. Hızlı büyümemizi sürdürürken yeni akıllı telefonlarımızla tüketicinin fiyat performans alışkanlıklarını yeniden belirlemekte kararlı olacağız. Bizim Türkiye akıllı telefon pazarındaki iddiamız sadece küreselde elde ettiğimiz başarılardan değil aynı zamanda ürünlerimize ve ekibimize olan güvenimizden kaynaklanıyor.”
Lenovo’nun operatör, bayi ağı ve perakende zincirleri ile akıllı telefon satışını gerçekleştireceğini belirten Çakmakçı sözlerine şöyle devam etti:
“Lenovo, Türkiye’de çok geniş bir ürün yelpazesinde üstün kaliteli ve uygun fiyatlı ürünleriyle yer alacak. En yeni teknolojilerle tasarlanmış ürünlerimiz kendi fiyat aralıklarındaki ürünlere göre ekran büyüklüğünden pil ömrüne, kamera kalitesinden tasarıma kadar birçok artı özelliğe sahip. Bütün dünyada büyük beğeni kazanan telefonlarımızı, tüketicilerimizin kısa sürede benimseyip çok seveceklerine inanıyoruz.”
Lenovo akıllı telefonların en önemli özelliklerinden biri de uygulamaları olacak. Lenovo’nun diğer akıllı telefonlarla kurduğu Wi-Fi bağlantısıyla fotoğraf ve doküman paylaşımına izin veren SHAREit uygulaması sayesinde Bluetooth’tan 40 kat daha hızlı aktarım yapılabiliyor. Üstelik resimler, notlar ve rehber de dahil telefonunuzda bulunan tüm bilgiler (IOS, Win8 ve Android dahil tüm platformlar) yeni Lenovo telefonlara sadece dakikalar içinde aktarılabilecek. Ayrıca özel Security uygulaması ile telefon performansı hızlanacak, virüs ve diğer zararlı yazılımlardan korunma sağlanacak.
Sanmam. 400 liralık telefonu 200 yap süpür Türkiye’yi. Denklem bu.
Hoş işortaklarına toz kondurulmayacaksa biz son kulanıcılar masadan kalkalım tabi yine.
Editörler 4G, 512 Ram ürün görmek istemiyorlar artık. Müzik tutkunları da dosya haznesi dar, her formatı açmayan ürün gamları. Mesela bir müzik telefonu 24 Bit .FLAC/.ALAC/.Waw dosyalarını doğrudan çalabilmelidir.