İngiltere ve Galler’deki su sistemi, tıkanıklıkları izlemek ve işaretlemek için kullanımda olan on binlerce sensör ve değişen su kalitesini izlemek için karmaşık veri toplama mekanizmaları ile tamamen modern teknoloji kullanımına bağımlı.
Ek olarak, veriler halihazırda savunmasız müşterileri belirlemek ve ek desteğe ihtiyaç duyanlara özel hizmetler sunmak için kullanılıyor. Ancak artan talep ve iklim değişikliği bağlamında faaliyet gösteren eskiyen büyük boru hatları ile sektör, hemen harekete geçmeyi gerektiren inkar edilemez ve acil sorunlarla karşı karşıya.
Su şirketleri, dünyanın etrafını 13 kez dolaşabilecek bir kanalizasyon şebekesiyle İngiltere ve Galler’de 50 milyondan fazla haneye içme suyu ve kanalizasyon hizmeti veriyor. Bu ağların geleceği için güncel bakım ve hazırlık, teknoloji geliştirmenin ön saflarında yer alan yenilikçilerin cesurca düşünmesini gerektirir. Bu, endüstri çapındaki sorunları çözmek ve önlemek için verileri, akıllı teknolojiyi ve nesnelerin internetini esnek bir şekilde kullanan uzmanlar ve mühendisler anlamına gelir.
Ofwat, en büyük zorluklarından bazılarını çözmeye yardımcı olabilecek cesur fikirlere sahip su sektörü dışındaki yenilikçiler için 4 milyon sterlinlik yeni bir yarışma olan Water Discovery Challenge’ı başlattı. Ofwat, veri, teknoloji ve IoT alanlarında çalışan yenilikçileri, su sektörü tarafından kullanılacak çığır açan çözümler sunmak için yaratıcılıklarını ve becerilerini uygulamaya çağırıyor.
Yarışma, sızıntı yönetimi, kirliliği önleme, su verimliliğini artırma, emisyonları azaltma, sel ve kuraklık direncini artırma, sürdürülebilir uygulamalara öncelik verme ve savunmasız müşterileri destekleme gibi konuların üstesinden gelmek için yeni fikirler üretmeyi amaçlayan Ofwat’ın 200 milyon Sterlinlik İnovasyon Fonunun sonuncusu niteliğinde.
Akıllı ve uyarlanabilir su teknolojisi, iyileştirilmiş su arıtma teknolojisinden sel risk yönetimine ve ayrıca tüm müşteriler için daha iyi hizmet sunumuna kadar sektör için oyunun kurallarını değiştirebilir.
Ülke genelinde coğrafi olarak farklı konumlardan veri toplamak ve iletmek için sensörlerin uygulanmasından, uzak kaynak yönetimi veri sistemlerine ve su kalitesi takibine kadar, olasılıklar sonsuzdur. Akıllı teknoloji, özellikle erişilemeyen veya uzak konumlar için kaçak yönetimi ve bakımına ilişkin kural kitabını da yeniden yazabilir. Son olarak, çoğumuzun zaten her gün telefonlarımızda kullandığı türden daha basit teknoloji, müşterilerle su şirketleri arasındaki iletişimi iyileştirmeye ve faturalar gibi belgelere erişim kolaylığını artırmaya yardımcı olabilir.