Techinside Google News
Techinside Google News

AGCOM korsanlık mücadele sistemini engelledi

AGCOM korsanlık mücadele sistemine yönelik uyguladığı engelle gündemden düşmüyordu. Bir haftanın ardından AGCOM, haksız olduğunu kabul etti.
- Advertisement -

İtalyan telekomünikasyon düzenleyicisi AGCOM, sonunda Cloudflare’in yeni başlayan korsanlıkla mücadele sistemi Piracy Shield tarafından haksız yere engellendiğini itiraf etti.

Bir haftadan biraz daha uzun bir süre içinde, İtalya’nın Korsanlık Kalkanı sistemi tam iki ay boyunca tamamen çalışır durumda olacak. IPTV korsanlığının neredeyse bir gecede ortadan kaldırılacağı yönündeki iddialar, milletvekillerini Korsanlık Kalkanı ve onu destekleyen mevzuat olmadan İtalyan futbolunun ölebileceği konusunda ikna etmeye yardımcı oldu.

AGCOM korsanlık mücadele sistemi için açıklama yaptı

Gerçekte sistem hiçbir zaman korsanlığı ortadan kaldıramadı ve İtalya’daki futbol hiçbir zaman yaşam desteğine bağlanmadı. Şimdi asıl soru, tahminlere yakın performans gösterip göstermediği, hatta herhangi bir etkiye sahip olup olmadığı.

Korsan Kalkanı’nın siperlerde geçirdiği neredeyse sekiz haftanın ardından performansını gözden geçirmek üzere yapılan duruşmada, AGCOM Başkanı Giacomo Lasorella, Korsan Kalkanı platformuna katılımı, özellikle de başvuruda bulunan ve akreditasyon alan kuruluşların sayısını gösteren verileri sağladı.

Lasorella, beşi platformun ana kullanıcılarıyla ilgili olmak üzere bugüne kadar 314 talebin alındığını açıkladı; yayıncılar DAZN, Sky (Comcast) ve RTI (Mediaset Group), Serie A ve Serie B. Geriye kalan 309 başvuru, Piracy Shield tarafından yayınlanan engelleme talimatlarını kanunen uygulamakla yükümlü olan ISS’lerden alındı. Platform, faaliyete geçtiği ilk ayda tamamı canlı sporları korumak için verilen 11 ihtiyati tedbirle ilgili engelleme talimatlarını ele aldı: Serie A ve Serie B’den futbol, ​​UEFA Şampiyonlar Ligi, UEFA Avrupa Ligi ve UEFA Avrupa Konferans Ligi, artı Formula 1, MotoGP, Eurocup Basketbol, ​​ATP ve WTA tenis.

Lasorella: “2 Şubat’tan 3 Mart’a kadar toplamda 3.127 tam nitelikli alan adı ve 2.176 IP adresi engellendi” dedi. Her gün engellenen IP’leri gösteren rakamların mevcut olduğunu kaydetti.

AGCOM’un raporlamasının niteliğinin engelleme olgunlaştıkça değişip değişmeyeceği bilinmiyor. Ancak diğer ülkelerde olduğu gibi İtalya’daki başarı da engelleme verilerinin kullanılmasıyla ifade ediliyor. Aslında bu tamamen beklenmedik bir durum değil ancak başarının bir ölçüsü olarak neredeyse tamamen anlamsız. Başarının gerçek ölçüsü, engellenen IP adreslerinin veya erişilemez hale getirilen alan adlarının sayısı değil, yeni müşterilerin kaydolma ve/veya yasal yayın hizmetlerine sadık kalma oranı olmalı diyebiliriz.

Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlarda paylaşın!

SON VİDEO

TÜMÜ

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi çekebilir