Konuya yakın kaynakların Insider’a bildirdiğine göre, birleşmede Amazon tarafının Microsoft‘un 365 üretkenlik paketini kullanması sağlanacak.
Amazon’un beş yıl içinde 1 milyar dolardan fazla harcama yapmayı ve bireysel kullanıcıyı tanımlamak için kullanılan bir terim olan bir milyon Microsoft 365 lisans ‘koltuğunu’ almayı taahhüt ettiği bildirildi.
Yayın tarafından incelenen dahili belgeler, 365 aracının hem kurumsal rolleri hem de ön saflardaki pozisyonları kapsayan çalışanlar tarafından kullanılacağını öne sürüyor. Amazon, kurumsal, bulut ve perakende bölümlerinde dünya çapında 1,5 milyondan fazla çalışana sahip.
Amazon’da Microsoft 365’e ilk geçişin Kasım ayında başlaması bekleniyor ve bu geçiş, kullanıcılara üretken yapay zeka araçları sunacak olan 365’in yeni yayımlanan, güncellenmiş sürümüyle aynı zamana denk gelecek.
Eylül ayında Microsoft, kurumsal kullanıcılar için Copilot aracının genel kullanıma sunulmasının 1 Kasım’da başlayacağını duyurdu.
Üretken AI asistanı 365, Windows 11, Bing ve Edge kullanıcıları için mevcut olacak ve üretken AI özelliklerini temel ürünlerine sorunsuz bir şekilde entegre etme çabasının bir parçası olacak.
Kaynaklar, Amazon’un 2024’ün başlarında başlaması beklenen tam aktarım için bulut kaynaklarını ayırmaya başladığını öne sürdü.
Şu anda Amazon’un, teknoloji devinin bulut üretkenlik paketinin önceki yinelemesi olan Microsoft Office ürünlerinin kendi şirket içi sürümünü kullandığı bildiriliyor.
Firma ayrıca WorkDocs dosya işbirliği platformu ve Google Meet veya Teams‘e benzer bir çevrimiçi toplantı hizmeti olan Chime gibi şirket içi üretkenlik araçlarına da büyük ölçüde güveniyor.
Her iki platform da birkaç yıldır piyasadaydı ancak geleneksel olarak Slack, Teams veya Google Workspace’in sunabileceği özellik ve yeteneklerden yoksundu.
Bu araçların Amazon’da dahili olarak ne ölçüde kullanıldığı ve popülerliği belirsiz, ancak kaynaklar bunların popüler olmadığını öne sürüyor, bu da firmada daha modern bir üretkenlik paketine geçişi açıklayabilir.
Küresel bulut bilişim alanında geleneksel olarak zorlu rakipler olan Microsoft ve Amazon’un bu ölçekte bir anlaşmaya varması, Amazon’da büyük bir dönüm noktası anlamına geliyor.
Kaynaklar, Amazon’un daha önce rakip ürünleri geride bırakmak için ortak bir çabanın parçası olarak kendi şirket içi üretkenlik araçlarını ve şirket içi yazılımlarını kullanmayı seçtiğini öne sürdü.
Bu, en azından kısmen, rakip üretkenlik araçlarından yararlanma ve rakip bulut çerçevelerinde “işten tasarruf etme” konusundaki tereddütten kaynaklanıyordu.