Techinside Google News
Techinside Google News

Android gizli kodları nasıl kullanılır?

Android gizli kodları ile telefonunuz için detaylı bilgi alabilirsiniz. IMEI numarasından SAR değerine kadar detayları öğrenebilirsiniz.
- Advertisement -

Android akıllı telefonunuzdaki gizli özelliklere erişmenin bir yolu, kısa kodlar veya gizli kodlar kullanmak. Ekstra özelliklerin kilidini açmak ve Android akıllı telefonunuzda tanılamayı çalıştırmak için bu gizli kodları kullanabilirsiniz. Bu kısa kodlardan bazıları evrensel ve herhangi bir Android cihazda çalışıyor. Android gizli kodlarını iki ana kategoriye ayırabilirsiniz: üretilmiş tanımlı MMI kodları ve USSD kodları. Bu kodlar aynı yapıya sahip ve çalıştırdığınızda bir fark görmezsiniz.

MMI, İnsan Makine Arayüzü anlamına geliyor. Bir akıllı telefon üreticisi tarafından tanımlanır ve Android akıllı telefonunuzun gizli ayarlar menüsüne erişmenizi sağlıyor.

USSD veya Yapılandırılmamış Tamamlayıcı Hizmet Verileri, mobil operatör sağlayıcılarının kullandığı bir iletişim protokolü. Bu, bu kodların çalışması için telefonunuzun aktif bir ağ bağlantısına ihtiyacı olduğu anlamına geliyor. Telefonunuzun veri kullanımını, ön ödeme bakiyesini ve operatöre özel diğer bilgileri bulmak için bu kodları çalıştırabilirsiniz.

Android gizli kodları ile yapabilecekleriniz

Cihazınızın IMEI numarasını bulun (*#06#)

IMEI veya Uluslararası Mobil Ekipman Kimlik numarası, GSM şebekesinde çalışan telefonlara atanan 15 haneli benzersiz bir tanımlayıcı numara. Cihazınızın çalınması veya kaybolması durumunda engellemek için IMEI numarasını kullanabilirsiniz. Android akıllı telefonunuzun IMEI numarasını bulmak için telefonunuzun çeviricisinde *#06# kodunu kullanabilirsiniz.

Telefon bilgilerini ve kullanım istatistiklerini görüntüleyin (*#*#4636#*#*)

Android’in en kullanışlı gizli kodlarından biri, telefon bilgilerinizi, kullanım istatistiklerinizi ve Wi-Fi ayrıntılarınızı görüntüleyen *#*#4636#*#* kodudur. Pil kullanım istatistiklerinizin ve Wi-Fi ayrıntılarınızın ayrıntılı bir görünümünü alabilir, tercih ettiğiniz ağ türünü ayarlayabilir ve ping testleri yapabilirsiniz.

SAR değerlerini ve yasal düzenleme etiketlerini bulun (#07#)

Bir cihazın SAR (Özgül Emilim Oranı) değeri, vücudunuzun akıllı telefonunuzdan emdiği RF (radyo frekansı) oranını gösteriyor. #07# kodunu çevirerek SAR değerini ve diğer düzenleyici bilgileri bulacaksınız.

Yazılım ve donanım bilgisi (*#12580*369#)

Telefonunuzun yazılım ve donanım bilgilerini bulmak istiyorsanız Ayarlar menünüzde gezinmek yerine ayrıntıları öğrenmek için *#12580*369# tuşlayın.

MAC adresini bulun (*#*#232338#*#*)

MAC veya Medya Erişim Kontrolü adresi, ağdaki herhangi bir cihazı benzersiz şekilde tanımlayan 12 basamaklı benzersiz bir tanımlayıcı. Bu kodu kullanarak mevcut MAC adresiniz ile çalışıp çalışmadığını kontrol edebilirsiniz.

Takvim bilgilerini görüntüle (*#*#225#*#*)

Akıllı telefonunuzdaki tüm bağlantılı Google takvimlerinin takvim bilgilerini kontrol etmek istiyorsanız bu kod tam size göre. *#*#225#*#* kodunu çalıştırdığınızda, takviminizdeki doğum günlerinin, tatillerin ve etkinliklerin sayısı görüntüleniyor.

GPS testi (*#*#1472365#*#*)

Cihazınızın navigasyonu çalışmıyorsa *#*#1472365#*#* kodunu çalıştırarak sorunun donanım mı yoksa yazılım mı olduğunu anlamak için GPS testi yapabilirsiniz.

Arayanın kimliğini açma ve kapatma (*31#)

Birini aradığınızda arayan kimliğinizin (telefon numarası) görüntülenmesini istemiyorsanız *31# kodunu kullanabilirsiniz. Arayan kimliğiniz kapalıysa *31# kodunu çalıştırmak onu etkinleştiriyor.

Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlarda paylaşın!

SON VİDEO

TÜMÜ

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi çekebilir