Techinside Google News
Techinside Google News

Google Podcast yolun sonuna geldi; 2024’e kadar YouTube Music’i kullanmak zorunda kalacaksınız!

Google, Google Podcasts uygulaması kullanıcılarının 2024'te daha sonra YouTube Music'e geçmek zorunda kalacaklarını duyurdu
- Advertisement -

Bunun arkasında Google ekibinin, kullanıcıları farklı ve ortak bir uygulamaya kanalize etme hedefi yatıyor.

Google daha önce YouTube hizmeti aracılığıyla podcast içerik oluşturucularına yardım etme niyetini ifade etmişti ve planları Mart 2022 gibi erken bir tarihte ortaya çıkmıştı. Bu, küçük resimler, zaman damgaları ve çeşitli çalma listeleri ile tamamlanmış video ve akış sitesinde özel bir podcast bölümünü içeriyor.

Ayrıca, kullanıcıların 2023’ün sonuna kadar kendi beslemelerini YouTube’a yükleyebilmeleri de dahil olmak üzere podcast RSS beslemelerini entegre etme yeteneği de var.


TechCrunch’a göre Google, geçişi kolaylaştırmak için YouTube Music’i “keşif, topluluk ve sesli podcast’ler ve video arasında geçiş yapmaya odaklanan özelliklerle podcast hayranları için daha fazla bir hedef” haline getireceğini belirtti. Bu, Spotify‘ın 2022’de başlayan video podcast yayıncılarını destekleme çabalarına benzer.

Bu, Aralık 2020’de YouTube Music lehine kalıcı olarak kapatılan Google Play Music’e olanların bir tekrarı gibi geliyor. Kullanıcıların eski uygulama tamamen kapanmadan önce yüklemeler, satın almalar, eklenen şarkılar ve albümler, kişisel ve abone olunan çalma listeleri, beğeniler ve beğenmemeler, küratörlü istasyonlar ve kişisel zevk tercihleri üzerinden aktarmak için sınırlı bir pencere vardı.

YouTube Music neden akıllı ve tüketici karşıtı bir hizmet?

Google açıkça YouTube’u piyasadaki en iyi Android uygulamalarından biri yapmaya çalışıyor. YouTube Music için bu baskı bana tüketici karşıtı gibi görünse de, Google’ın bunu yapmak için birçok finansal teşviki var.

Örneğin, “ABD’deki haftalık podcast kullanıcılarının yaklaşık %23’ünün YouTube’un en sık kullandıkları hizmet olduğunu söylerken, Google Podcast’ler için sadece %4’ü olduğu” belirtiliyor. Kullanıcıların son yüzdesini tamamen yeni hizmeti için bir gelir kaynağına dönüştürmek ve yeni özellikler ve araçlar sunarak söz konusu hareketi mümkün olduğunca çekici hale getirmek mantıklı.

YouTube Music ile Spotify

Aynı özellikler ve araçlar elbette önceki uygulamada da sunulmuş olabilirdi.

Eski bir Google Play Müzik kullanıcısı, yeni bir telefona geçtikten sonra, YouTube Music’e geçmediği sürece 2011’de satın aldığım bir dijital albüme artık erişemez. Ancak Play Music’in aksine, YouTube Music’in ücretsiz bir katmanı yok, bu da satın alınan bir ürüne erişmek için Google’a ödeme yapmak gerektiği anlamına geliyor.

Ücret alan bir hizmete taşınmaya zorlanmak iş için harika ama kullanıcılar için o kadar da iyi değil.

Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlarda paylaşın!

SON VİDEO

TÜMÜ

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi çekebilir