Techinside Google News
Techinside Google News

Google’ın desteklediği Kuku FM 25 milyon dolar topladı!

Google destekli ses içerik platformu Kuku FM, daha yüksek hacimli adımlar atabilmek adına yeni bir finansman turunda 25 milyon dolar topladı
- Advertisement -

Hintli milyarder ve teknoloji uzmanı Nandan Nilekani’nin Fundamentum Ortaklığı, Dünya Bankası‘nın bir parçası olan Uluslararası Finans Kurumu ile Kuku FM için C Serisi finansmanına öncülük etti. 3one4 Capital ve Krafton’u da destekleyenler arasında yer alan beş yıllık girişim, Temasek destekli Vertex Ventures’ın da yeni finansman turuna katıldığını söyledi.

Bugüne kadar 60 milyon doların üzerinde para toplayan Kuku FM, kişisel finans, romantizm, din ve kendi kendine yardım gibi türlerde 150.000 saatin üzerinde içerik sunan isimsiz bir ses platformu işletiyor. Altı Hint dilinde ve İngilizce olarak sunulan içerik, yerel bağlamla ilgili ve Kuku FM’nin daha küçük Hint şehirlerinde, kasabalarında ve köylerinde tüketicilerle daha derin bir ilerleme kaydetmesine yardımcı oluyor.

Başlangıçta, ne reklam görüntülüyor ne de ücretsiz içerik sağlıyor, yalnızca bir dizi içindeki bölümlerin bölümlerini örneklemesine izin veriyor. Bunun yerine, aylık abonelik için 99 Hint rupisi (2.2$’a eşdeğer) ve yıllık abonelik için 999 Hint rupisi talep ediyor ve kullanıcılara içeriğine sınırsız erişim sağlıyor.

Yıllık 15 milyon dolar

Kuku FM’in kurucu ortağı ve CEO’su Lal Chand Bisu, verdiği bir röportajda, girişimin son bir yılda gelirini iki katından fazla artırdığını ve şu anda yıllık 15 milyon dolar gelir elde etme yolunda olduğunu söyledi. Gelecek yılın sonuna kadar karlı olmayı hedeflediğini söyledi.

Uygun fiyatlı akıllı telefonların ve internet erişiminin yaygın olarak bulunması sayesinde, Hindistan’da ses içeriğinin tüketimi giderek daha fazla popülerlik kazanıyor. Çok sayıda Hintli çevrimiçi topluluğa katıldıkça, tercihlerinde yankı uyandıran ve istedikleri dilde mevcut olan içeriğe yönelik artan bir talep var.

Amazon ayrıca Hindistan’daki Audible ile ayak izini genişletiyor ve platformun tekliflerini zenginleştirmek için yerel üretim kuruluşlarıyla ortaklık kuruyor.

İçerik başı ücret yerine tek bir abonelikle sınırsız kullanım etkili oldu

Kuku FM, her bir içerik parçası için tüketicilerden ücret almak yerine, sınırsız tüketim modeli nedeniyle daha geniş bir pazar payı elde etti.

Bisu, platformun platforma başlıklarını sağlayan 30.000’den fazla profesyonel içerik oluşturucuyla işbirliği yaptığını söyledi. Kaliteyi sağlamak için, başlangıç titiz bir inceleme süreci uygular.

Fundamentum Partnership Müdürü Prateek Jain yaptığı açıklamada, ”Kuku FM, Hindistan’ın yeni dijital yerlilerinin benzersiz ve hızla gelişen taleplerini karşılayan bir niş kategori yarattı.” dedi. “Ayrıca, Bisu ve ekibi, birim ekonomisine ve sağlam temellere güçlü bir şekilde odaklanan bir iş modeli oluşturma konusunda büyük bir anlayış sergiledi.”

Bisu, Kuku FM’in yeni fonu, eğitim içeriği tekliflerini genişletmeye özel bir vurgu yaparak kataloğunu genişletmek için kullanmayı planladığını söyledi.

Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlarda paylaşın!

SON VİDEO

TÜMÜ
00:10:17

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi çekebilir