Dünyanın önde gelen teknoloji ve iş süreç yönetimi şirketlerinden Xerox, 2013 yılında inşasına başladığı ABD Batı New York’taki EA toner üretim tesisi büyütme ve kapasite artırma projesini tamamladı. Xerox’un EA toner üretim kapasitesini yüzde 40 artıracak bu yatırımla, yakın gelecekte ortaya çıkabilecek toner tedariği sorunu önlenmiş oldu. ABD’deki toner fabrikasının mevcut büyüklüğünü 5 bin metrekare artırarak 14 bin metrekareye çıkaran projenin Xerox’a maliyeti 35 milyon dolar oldu.
Xerox Sarf Malzemeleri Üretiminden Sorumlu Kıdemli Başkan Yardımcısı Richard Schmachtenberg; “Yaptığımız bu yeni yatırımla yüzlerce kişiye yeni iş imkanı sağladık, yeni eklenen 5 bin metrekarelik alanda yaklaşık 26 milyon dolar değerinde yeni toner üretim ekipmanı kullandık. Xerox’un 50 farklı modelinde kullanılan EA toner yatırımımızla, yakın gelecekte ortaya çıkabilecek toner tedariği sorununu da önlemiş olduk” dedi.
Xerox EA Toner 300’den fazla patente sahip
Patenti Xerox’a ait olan ve geliştirilirken 300 yeni patent alınan EA kimyasal toner, dünyada sadece Xerox tarafından üretiliyor. Geleneksel tonerlere göre teknolojisi ve yapısı çok farklı olan Xerox EA toner ile yüzde 40’lara ulaşan oranda daha az toner kullanılarak daha keskin baskı çıktıları alınıyor. Xerox EA Toner, işletmelerin sayfa başı baskı maliyetlerini azaltarak, daha düşük enerji kullanımı ile baskı yapmasını sağlıyor.
Dijital baskı yılda ortalama yüzde 6.2 artıyor
Dünyada dijital baskı makinelerinin kullanımının artması baskı miktarlarını ve sarf malzeme ihtiyacını da artırıyor. Infotrend’in yaptığı global araştırmaya göre 2013 ile 2018 yılları arasında üretime yönelik dijital baskı yıllık yüzde 6.2 miktarında artacak ve 2018 yılında 295 milyar sayfa baskıya ulaşacak.
Xerox’un, EA toner teknolojisini keşfinden sonra 2007 yılında 120 milyon dolarlık bir yatırımla faaliyete geçirdiği A.B.D. Batı New York’taki EA toner üretim tesisi, 5 katlı bir yapı yüksekliğinde, içinde 47 km uzunluğunda boru ve devasa büyüklükte 100 çelik tank barındırıyor. Üretim tanklarındaki ısı, nem ve hava akışını ölçen 11 bin izleme sensörü bulunuyor.