Techinside Google News
Techinside Google News

MSI sızdırdı: Intel 14. nesil işlemcilerde %3 hız artışı

MSI'nın Yanlışlıkla Paylaştığı Video İle Intel 14. Nesil Core "Raptor Lake Refresh" İşlemcilerinin Performans Detayları Ortaya Çıktı
- Advertisement -

MSI, beklenen Intel 14. Nesil Core “Raptor Lake Refresh” serisi işlemcileri ile ilgili bilgi sızdırdı. Şirket, YouTube platformunda yanlışlıkla paylaşılan ürün eğitim videosuyla, yeni işlemcilerin özellikleri ve performans artışlarına dair detayları verse de video daha sonra kaldırıldı. Bu sızıntıya göre, Intel’in yeni işlemcileri özellikle çoklu çekirdek performansında önemli bir adım atıyor.

MSI’nın paylaştığı video, Intel’in 14. Nesil Core serisini ve MSI’ın en yeni Intel 700 anakart serisini tanıtmak amacıyla hazırlanmıştı. Videonun içeriği özellikle anakartların geliştirmelerine odaklanırken, Intel’in yeni işlemci serisinin performansına dair de kısa bir slayt sunuldu. Bu slayta göre, yeni nesil Intel K serisi işlemcilerden yalnızca biri, Performans ve Verimlilik çekirdeklerinde değişiklik görecek. Örneğin, çıkacak olan Core i7-14700K modeli, mevcut Core i7-13700K’nın 8 E-Core yapılandırmasını 12 E-Core’a yükseltecek.

Sızdırılan bilgilere göre, Core i9-14900K da aynı 8P+16E yapılandırmasını koruyacak. Aynı yapı Core i5-14600K modeli için de geçerli olacak. Intel, önümüzdeki ay yalnızca K ve KF serisi işlemcileri piyasaya sürecek, diğer modellerin ise önümüzdeki yılın başlarında geleceği belirtiliyor.

Nesil Core “Raptor Lake Refresh” serisi işlemciler, Intel 7 işlem teknolojisiyle üretilecek ve daha yüksek DDR5 frekans desteği sunacak. MSI’ın verdiği bilgiye göre, yeni işlemciler mevcut nesle göre ortalama yüzde 3 daha hızlı olacak. Özellikle Core i7-14700K modeli, önceki nesle göre çoklu çekirdek performansında yüzde 17’lik büyük bir artış sağlayacak.

Ancak asıl dikkat çeken nokta, Intel’in yeni işlemcilerin fiyatlandırması olacak. Eylül ayında düzenlenecek olan Innovation 2023 etkinliğinde resmi olarak duyurulması beklenen Raptor Lake Refresh serisinin fiyatları, tüketicilerin beklentilerini nasıl karşılayacak merak konusu.

Bu sızıntı ile birlikte, Intel’in 14. Nesil Core “Raptor Lake Refresh” işlemcilerinin yaklaşan çıkışıyla ilgili heyecan daha da artmış durumda. Teknoloji meraklıları, Eylül ayındaki etkinlikte resmi duyurunun ve fiyatlandırmanın detaylarını beklemeye koyulmuş durumda.

Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlarda paylaşın!

SON VİDEO

TÜMÜ

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi çekebilir