Altıncı kez düzenlenen ve artık gelenekselleşen Fujitsu Kamu Yararına Teknoloji Konferansı, dün Ankara’da gerçekleştirildi. Fujitsu Türkiye’nin yeni Genel Müdürü Selda Bağdat Bahadır‘ın da ilk kez bu ünvanla sahne aldığı etkinlikte, Fujitsu’nun Türkiye’yi yatırım yapacağı ülkeler arasına alması öne çıktı.
Konuyla ilgili görüşlerini aldığımı Selda Bağdat Bahadır, bu gelişmeyle ilgili olarak; “Bu karar, bir anlamda Türkiye’nin WEMEIA bölgesinin yıldızı parlayan ülkelerinden biri olduğunun kanıtı” yorumunu yaptı.
Her yıl olduğu gibi yine Fujitsu’nun üst düzey yöneticilerinin de yer aldığı 6. Fujitsu Kamu Yararına Teknoloji Konferansı’na katılan isimler arasında Fujitsu Depolama Ürün Grubu Başkanı Bernhard Brandwitte, Fujitsu Laboratuvarları Avrupa Bölgesi Başkan Yardımcısı Dr. Adel Rouz ve Fujitsu Global Sunucu Platformları Başkan Yardımcısı Udo Würtz birer sunum gerçekleştirdi.
Japonya Büyükelçiliği Maslahatgüzarı Takahiko Katsumata yaptığı konuşmada iki ülke arasındaki gelişen ticari ilişkilere dikkat çekerken, Türkiye’de faaliyet gösteren Japon şirketlerinin sayısının 200’e ulaştığına dikkat çekti.
“İnsan odaklı inovasyon”
Bu yılki teması “İnsan odaklı inovasyon” olarak belirlenen etkinlikte Fujitsu’nun bu bakış açısıyla geliştirdiği yenilikçi ürün ve çözümlere de yer verildi. Yalnızca teknoloji anlamında değil, toprağa ihtiyaç duymadan yetiştirilen ve satışına başlanan sebzelere ait bilgilerin de paylaşıldığı etkinlikte aktarılan her çözümün insan yaşamına olumlu anlamda getirdiği avantajlar öne çıkarıldı.
Etkinlik sırasında görüşlerini aldığımız Fujitsu Türkiye’nin yeni Genel Müdürü Selda Bağdat Bahadır, Fujitsu’nun Türkiye’ye yatırım kararının, diğer dokuz ülke listelendiğinde daha da öne çıkacağını söyledi. Fujitsu’nun yatırım kararı aldığı diğer ülke ve bölgeler İspanya ve Portekiz’i içinde alan İber ülkeleri, Hollanda, Fransa, İtalya, Benelüks ülkeleri, Polonya, Birleşik Arap Emirlikleri, Suudi Arabistan ve Hindistan olarak sıralanıyor.