Techinside Google News
Techinside Google News

Alışverişte üretken yapay zeka kullanımı artıyor

Salesforce raporuna alışverişte üretken yapay zeka kullanımında artış yaşanıyor. Tüketicilerin yüzde 17’si bu yapay zeka sürecinden geçiyor.
- Advertisement -

Salesforce raporuna alışverişte üretken yapay zeka kullanımında artış yaşanıyor. Tüketicilerin yüzde 17’si bu yapay zeka sürecinden geçiyor.

Hangi sektörlerin yapay zekadan etkilenme olasılığının en yüksek olduğunu düşündüğünüzde , özellikle üretken yapay zeka , yazılım geliştiriciler ve içerik oluşturucular akla gelebilir. Ancak yeni bir rapora göre üretken yapay zeka, perakende için de yeni bir çağ başlatıyor.

Salesforce raporu, alışveriş yapanların yüzde 17’sinin satın alma ilhamı için yapay zekayı kullandığını ve teknolojinin perakendede nasıl hızla büyüdüğünü vurguluyor. Perakende için üretici yapay zeka kullanımına ilişkin bazı örnekler arasında, geçmişteki satın alma işlemlerine ve göz atma davranışlarına dayalı kişiselleştirilmiş öneriler alma, sanal deneme araçları, etkileşimli alışveriş asistanları ve ev dekorunun görselleştirilmesi sayılabilir.

Perakendede yapay zeka etkinliği

18 ülkede 2.400 müşteri ve 1.125 perakende liderinin katıldığı anket, alışveriş yapanların üretken yapay zekayı aktif olarak kullanmasalar bile yüzde 45’inin onu bir alışveriş kaynağı olarak kullanmakla ilgilendiğini de ortaya koydu.  Perakende sektöründe üretken yapay zekayı kullanmaya yönelik en büyük ilgi, elektronik ve ev aletlerini araştırmak, ardından yemek planları oluşturmak ve kıyafet ilhamları almaktı ve en son güzellik önerileri geliyor.

Perakendeciler üretken yapay zekaya artan ilgiden yararlanıyor. Ankete katılan perakendecilerin yüzde 92’si yapay zekaya her zamankinden daha fazla yatırım yaptıklarını ve yüzde 59’u bunu zaten mağaza çalışanlarının alışveriş yapanlara ürün önerileri yapmasına yardımcı olmak için kullandıklarını söylüyor. Newegg,  Shopify, Amazon, Mercari, Zoo, Zillow ve Redfin gibi farklı şirketler üretken yapay zekanın benimsendiğini kamuoyuna duyurduğu için bu pek de şaşırtıcı değil.

Ankete göre perakendeciler, alışveriş yapanların doğru ürünü veya hizmeti bulmasına yardımcı olmak için diyaloglu bir dijital alışveriş asistanı oluşturmak, ürün detay sayfaları için sanal modeller oluşturmak ve kişiselleştirilmiş ürün paketleri oluşturmak için üretken yapay zekayı kullanmakla da ilgileniyor. Rapor ayrıca, bu ve diğer dijital araçların alışveriş deneyimini nasıl değiştirdiğini ve gerçek mekanda faaliyet gösteren mağazaların rolünün nasıl değiştiğini de inceledi. Rapor, alışveriş yapanların üretici yapay zekayı nasıl kullandığının yanı sıra dijital işlemler, sosyal medya satın alma işlemleri, mağazalarda cep telefonu kullanımı ve mağazadan teslim alma için çevrimiçi satın alma işlemlerindeki değişiklikleri kapsıyordu.

Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlarda paylaşın!

SON VİDEO

TÜMÜ
00:10:17

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi çekebilir