Türk mühendis ve girişimci Melih Abdulhayoğlu tarafından kurulan ve siber güvenlik çözümleri konusunda dünyanın öncü firmalarından biri haline dönüşen COMODO, Türkiye’de geliştirdiği Korugan’ın yeni versiyonu Korugan 1.8 ’i dünya pazarına sundu.
COMODO’nun Ankara Teknokent’te kurduğu Ar-Ge merkezinde, Türk mühendisler tarafından geliştirilen Korugan, Birleşik Tehdit Yönetimi (UTM) aracı olarak güvenlik duvarı, anti-spam, sanal özel ağ iletişimi, web filtreleme, saldırı önleme sistemi, trafik önceliklendirme, uygulama filtreleme, hotspot, ücretsiz 5651 loglama yazılımı, imza tabanlı antivirüs, dinamik davranış analizi tabanlı güvenlik mekanizmaları ve patentli dijital kafes teknolojisini tek bir paket içinde sunuyor.
Düşük maliyetle tam koruma
COMODO Korugan Ürün Yöneticisi Bulut Akışık, “Comodo Korugan’ın en önemli avantajı, tek bir paket içinde çoklu güvenlik çözümü sunarak, toplam sahip olma maliyetini düşürmesi ve bilişim yöneticileri için kolay kurulum imkânı sağlamasıdır. Özellikle kendi bilgi işlem departmanlarını kurma imkanı olmayan küçük ve orta büyüklükteki işletmelerin dışarıdan gelen siber saldırıları kontrol etmek ve engellemek gibi siber güvenlik ihtiyaçları için COMODO Korugan tüm güvenlik çözümlerini tek pakette sunuyor. Ayrıca dijital kafes tekolojisi ile piyasadaki diğer UTM tedrikçilerinin sunmakta olduğu antivirüs teknolojlerinin ötesine geçiyor” dedi.
Comodo Korugan’ın öne çıkan özelliklerinden bazıları şu şekilde:
• COMODO’nun patent başvurusu yapılmış, otomatik tehdit önleme (Dijital Kafes) sistemi ile şirket ağını, internet üzerinden gelen zararlı sıfırıncı gün yazılımları ve cryptolocker tarzı zararlılara karşı koruma,
• Gerçek zamanlı olarak güncellenen, geniş URL veritabanı ile kategorizasyon bazlı web filtreleme,
• Ücretsiz Korugan Loglama Yazılımı ile 5651 uyumlu zaman damgalı log depolama,
• Saldırı Tespit Sİstemi, VPN, HotSpot, QoS, Anti-Spam ve benzeri birçok güvenlik servisini ek lisans gereksinimi olmadan aynı cihaz üzerinde sunma,
• Değişik ağ yönetim araçlarını bir arada kullanarak ağlarını kolay bir şekilde yönetme imkanı,
• Şirket ağı içi bağlanırlık ve ağ erişilebilirlik politikalarını oluşturma olanağı,
• Ağ kullanılabilirliğinin arttırılmasına yönelik uygulama filtreleme kurallarını uygulama.
“Engineered in Turkey” damgasıyla tüm dünyaya ulaşacak
COMODO, “Engineered in Turkey” (“Türkiye’de tasarlanmıştır”) damgası ile ürettiği Korugan’ı, bayiler ve iş ortaklarından oluşan güçlü bir pazarlama ağı aracılığıyla dünyanın dört bir yanındaki müşterilerine ulaştıracak.
Bu ağın önemli bir üyesi olan Wadeview, Güney Afrika’daki şirketlere türünün en iyi siber güvenlik teknolojilerini sunan öncü aktörler arasında yer alıyor. Wadeview, Güney Afrika’da COMODO’nun Korugan yazılım paketinin dağıtımını gerçekleştiriyor.
Wadeview Satış Müdürü Carel van Wyk, ürün ile ilgili olarak, “COMODO Korugan, birleşik tehdit yönetimi araçlarını tek paket halinde arayan küçük ve orta büyüklükteki kurumsal müşteriler için mükemmel bir çözümdür. Bu paket ileri teknoloji bir güvenlik ürününü, düşük bir toplam sahip olma maliyeti ile sunarak müşteri için ‘kazan kazan’ çözümü teşkil ediyor.” değerlendirmesinde bulundu.
Türkiye’de geliştirildi, ilk satış Almanya’ya yapıldı
Yüzde yüz Türk mühendisliği ürünü olduğu marka adına da yansıyan Korugan, COMODO’nun ODTÜ Teknokent’te kurduğu AR-GE Merkezi’nde, yaş ortalaması 28 olan 15 kişilik Türk mühendis ekibi tarafından, 18 aylık yoğun çalışma ile geliştirildi.
Türkiye’de üretilmesine karşın Korugan’ın ilk satışı Ocak ayında Almanya’ya yapıldı. İlk ihracat dolayısıyla düzenlenen törende Korugan’ı yaratan genç Türk mühendisler teşekkür plaketlerini Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci’den aldı.
Her büyüklükteki şirkete göre Korugan var
Comodo Korugan 1.8 paketi altı üründen oluşuyor. Comodo Korugan 65 ve Comodo Korugan 90 küçük işletmeler için, Comodo Korugan 200, Comodo Korugan 300, Comodo Korugan 600 ve Comodo Korugan 1000 ise orta büyüklükteki işletmeler için tasarlandı. Ayrıca Korugan VM ile aynı güvenlik paketleri bir yazılım çözümü olarak da sağlanıyor.
Korugan’ı satın alan Türk firmalar ihtiyaç duyacakları teknik destek ve satış sonrası hizmetini de yine Türkiye’deki Ar-Ge merkezinden alabiliyor.