Techinside Google News
Techinside Google News

Elon Musk, AI.com’u ChatGPT’nin elinden aldı!

Elon Musk AI.com'u OpenAI'dan aldı ve artık bu adres ChatGPT arayüzüne değil, Elon Musk'ın X.ai sayfasına gidiyor
- Advertisement -

Birkaç ay önce, internet kullanıcıları tarayıcılarına AI.com’u yazdıklarında kendilerini OpenAI’nin ChatGPT arayüzüne yönlendirilmiş olarak buluyorlardı. Ancak şimdi, aynı adres kullanıcıları Elon Musk’ın X.ai sayfasına yönlendiriyor. İki harfli alan adlarını ilgi duyan Elon Musk 2017’de değeri 6 milyon doların üzerinde olan X.com alan adını satın almıştı. Özellikle kelime veya tanınmış kısaltmalar içeren iki harfli .com alan adları, dijital dünyada oldukça nadir bulunuyor. Bu nadirlik, yapay zeka alanındaki büyüme ve ilgi artışıyla birleştiğinde, bu alan adlarını paha biçilmez hale getiriyor. 2022 yılında IT.com 3,8 milyon dolara satılmıştı.

Yapay zeka alanına duyulan büyük ilgi göz önüne alındığında, AI.com’un değerinin oldukça daha yüksek olabileceği düşünülüyor. Ancak kesin rakamlar açıklanmadı ve alan adının transfer rakamı gizemini koruyor.

Elon Musk’tan ChatGPT rakibi yapay zeka şirketi!

Elon Musk, diğer şirketleri Twitter ve Tesla ile birlikte faaliyet gösterecek olan xAI’yi yönlendirecek. Ayrıca AI Güvenliği Merkezi direktörü Dan Hendrycks de xAI ekibine danışmanlık yapacak. xAI’nin kadrosunda yer alan bazı isimler, AlphaStar, AlphaCode, Inception, Minerva, GPT-3.5 ve GPT-4 gibi önemli projelerde de rol aldılar.Geçtiğimiz nisan ayında Elon Musk, evrenin sırlarını çözmek amacıyla bir dil modeli olan TruthGPT’nin yakında piyasaya sürüleceğini duyurmuştu.

OpenAI için Büyük Bir Kayıp Değil!

Artık OpenAI, AI.com gibi genel bir alan adına sahip olmamasına rağmen, geliştirdiği sohbet robotu ChatGPT, popüler bir isim haline geldi. Elon Musk ise xAI’nin yapay zeka pazarındaki tanınırlığını artırmaya odaklanacak . Musk’ın X.ai’yi popüler hale getirmek istemesi, projenin gelecekteki başarısı için stratejik bir hamle olarak olacak. Bu adımın, xAI’nin yapay zeka dünyasındaki pozisyonunu güçlendirmeye yönelik önemli bir adım olacak.

Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlarda paylaşın!

SON VİDEO

TÜMÜ
00:10:17

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi çekebilir