Techinside Google News
Techinside Google News

Nasıl girişken olunur?

Girişimcilik konusunda bazı yetenekler ön plana çıkıyor. Girişken olmak girişimci olmayı teşvik ediyor. Peki nasıl girişken olunur?
- Advertisement -

Girişimcilik konusunda bazı yetenekler ön plana çıkıyor. Girişken olmak girişimci olmayı teşvik ediyor. Peki nasıl girişken olunur?

Hepimiz çocuklarımız ve gelecek nesil için en iyisini istiyoruz. Belirli özellikler çocukların becerikli, yenilikçi ve nihayetinde başarılı yetişkinler olarak büyümeleri için evrensel olarak kabul ediliyor. Toplu olarak, bu özellikler girişimci olarak tanımlayacağım özellikler niteliğinde. 21. yüzyıla doğru ilerledikçe ebeveynler ve okullar arasında girişimcilik konusunda artan bir farkındalık var.

Çocuğunuzu daha girişken olmaya nasıl teşvik edebilirsiniz? Hatalar, önemli dersleri öğrenmenin harika bir yolu. Çocukların girişimci zihniyet geliştirmelerine gerçekten yardımcı oluyor. Hata yapmak, yeni şeyler denediğimiz ve yanlış yapmaktan korkmadığımız anlamına geliyor. Başarılı olan insanları veya yeni bir şey deneyip başarısız olan ünlü insanları eleştirmek bize zarar veriyor. Çocuklar bunu görürlerse girişimci olmaktan, yeni şeyler denemekten çekiniyor.

Okulda çocuklara sadece görevler verilmiyor. Aynı zamanda bu görevi tamamlama yöntemi de veriliyor. Gerçek şu ki, gerçek hayatta nerede olduğumuzu ve nereye gitmek istediğimizi biliyoruz. Ancak oraya nasıl gideceğimiz hakkında hiçbir fikrimiz yok. Bir şeyleri başarmanın birçok farklı yolu var.

İş dünyasında diller giderek daha önemli hale geliyor. Böylelikle sadece bir dil bilgisi bile iş ve iş hayatında yeni fırsatlar sunuyor. Sadece başka bir dili öğrenmekle değil, başkalarıyla konuşmaya çalışırken öğrenilen beceriler harika bir iletişim deneyimi sağlıyor.

Girişimcilikte girişkenlik

  • Yaratıcılık: Yaratıcılık, bir şirketin uzun vadeli başarısını teşvik ediyor. Benzersiz ürünler ve hizmetler ürettiği için önemli bir beceri.
  • Üretkenlik: Verimlilik ve üretime katkı sağlıyor olmak, güçlü kurumsal becerilere sahip bir kişinin tipik bir özelliği.
  • Eleştirel düşünme: Eleştirel bir düşünce sahibi, sorunları için kaynaklarını ve uzmanlığını kullanabiliyor. Böylelikle bu, profesyoneller için önemli bir beceri.
  • İletişim: Başkalarıyla etkili bir şekilde iletişim kurma yeteneği, önemli bir beceri. Böylelikle beklentileri, yönergeleri ve fikirleri açık ve öz bir şekilde açıklamak, kafa karışıklığını azaltabilir.
  • Detaylara dikkat: Bir projenin tüm unsurlarının organize edildiğinden ve düzgün çalıştığından emin olmak, hataları düzeltmek için harcanan zamandan tasarruf sağlayabilir.
  • Ekip çalışması: Girişimci profesyoneller, kuruluşlarındaki diğer kişilerle işbirliği yapmak için ekip çalışması becerilerine ihtiyaç duyar.

Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlarda paylaşın!

SON VİDEO

TÜMÜ

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi çekebilir