Techinside Google News
Techinside Google News

Dell üretken yapay zeka çözümlerini tanıtıyor

Dell üretken yapay zeka çözümlerini Nvidia ile işbirliği içinde tanıtıyor. Dell ve Nvidia ortaklı şekilde çalışmalarını sürdürüyor.
- Advertisement -

Dell üretken yapay zeka çözümlerini Nvidia ile işbirliği içinde tanıtıyor. Dell ve Nvidia ortaklı şekilde çalışmalarını sürdürüyor.

Dell Technologies, şirketlerin teknolojiyle ilgili her düzeydeki deneyimlerinden şirket içi üretken yapay zekayı tüm yığınlarında benimsemelerine yardımcı olmayı amaçlayan yeni bir ürün paketini tanıttı. Dell Üretken Yapay Zeka Çözümleri, müşterilere sıfırdan model oluşturmaya yardımcı olmaktan şirketlere çıkarım ve yönetim yardımı sağlamaya kadar değişen çeşitli ihtiyaçlarını karşılayan bir hizmet paketi sağlayacak.

Şirketler, Nvidia ile Üretken Yapay Zeka için Dell Onaylı Tasarım aracılığıyla, müşterilerin mevcut yapay zeka modellerinden içgörü ve çıkarım düzeylerini genişletmelerine yardımcı olmak için çalışacak. Dell Technologies ISG ve Telekom Pazarlama Kıdemli Başkan Yardımcısı Varun Chhabra: “Müşterilerle konuştuğumuzda ve şu anda kuruluşlar için en acil ihtiyacın ne olduğunu anlamaya çalıştığımızda, müşterilerin sıfırdan oluşturdukları veya ayarladıkları mevcut üretken yapay zeka modellerini nasıl alabileceklerini anlamak istedikleri çok açıktı” diyor.

Dell ve Nvidia işbirliği

Her iki şirket de iş kullanımı için kanıtlanmış Dell PowerEdge düğüm yapılandırmaları ve yapay zeka uygulamaları için doğru miktarda depolama oluşturmak için çalıştı. Chatbot’lar, sanal asistanlar, pazarlama içeriği oluşturma, yazılım geliştirme, hizmet aracılığıyla dağıtılan yapay zeka için potansiyel kullanım durumları olarak gösterildi. Chhabra, müşterilerin Dell’in CSP’lerinden biriyle veya genel bulutta GPU yoğun altyapı kullanarak kendi modellerini oluşturup eğitebileceklerini ve Dell’in bunu Validated Design kullanarak kendi veri merkezlerinde veya uçta geniş ölçekte dağıtmaya hazır olacağını belirtti.

Alternatif olarak, Dell’i ve bir kanal iş ortağını ihtiyaçlarını temel alarak kendileri için bir model oluşturmaları için görevlendirebiliyor. Dell ayrıca yapay zekayı planlama, uygulama veya yönetme konusunda yardıma ihtiyaç duyan müşteriler için geniş bir hizmet yelpazesi olan GenAI için Dell Profesyonel Servislerini duyurdu.

Bu, Dell ile bir müşteri arasında yapay zekayı benimsemeye yönelik bir strateji oluşturmalarına, ayrıca mevcut süreçlerini optimize etmelerine ve yapay zekayı yığınlarına uygulamadan önce uygulamalarını modernleştirmelerine yardımcı olacak bir atölye çalışması şeklinde olabilir. BuyerView araştırması grup başkan yardımcısı ve dünya çapında altyapıdan sorumlu genel müdür Ashish Nadkarni: “Dell’in yapay zeka çözümleri, işletmelere GenAI çabalarını doğru boyutlandırma potansiyeli sunuyor ve müşteriler sektöre özgü kullanım durumlarında ürün ve hizmetleri hızlı bir şekilde sunmaya çalışırken operasyonları kolaylaştırmaya yardımcı oluyor” dedi.

Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlarda paylaşın!

SON VİDEO

TÜMÜ
00:10:17

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi çekebilir