Techinside Google News
Techinside Google News

Stack Overflow, yapay zekayı süreçlerine dahil edecek

Soru-cevap sitesi Stack Overflow, AI aracılığıyla soruları yanıtlamaya başlamak için somut planlar duyurdu.
- Advertisement -

Dünyanın dört bir yanındaki kodlayıcılar için önemli bir referans aracı haline gelen soru-cevap sitesi Stack Overflow, geçen hafta soruları üretken AI aracılığıyla yanıtlamaya başlamak için somut planlar duyurdu.

CEO Prashanth Chandrasekar, verdiği demeçte, platformun temel, insan destekli soru-cevap arayüzünün ortadan kalkmadığını söyledi. “Her zaman insanların gerçekten içeriğe ve yeni bilgilere katkıda bulunduğu bir yere ihtiyaç olacak.” diyor ve geliştiriciler, yeni teknolojiler geliştikçe birbirlerine yardım etmek ve bilgilerini göstermek istemeye devam edecekler. Aslında site, yapay zeka ile ilgili üretken sorulara ve cevaplara odaklanan yeni bir alt siteye ve doğal dil işlemeye yönelik daha genel bir tartışma forumuna ev sahipliği yapacak.

Ancak Chandrasekar, Perşembe günkü bir blog gönderisinde ve Berlin’deki WeAreDevelopers Dünya Kongresi’nde yaptığı konuşmada, kullanıcıların Stack Overflow’un 58 milyondan fazla soru ve cevaptan oluşan veritabanına dayalı olarak sorgu sormasına ve yanıt almasına izin verecek olan yeni bir konuşma arama aracını duyurdu.

Şirketin iş odaklı teklifi, yapay zekanın dahili belgelere ve bilgi tabanlarına ve ayrıca genel soru ve cevaplara dayalı soruları yanıtlamasına izin vererek özel belgeleri içe aktarma yeteneği de kazanacak. Kurumsal kullanıcılar ayrıca, Slack aracılığıyla erişilebilecek olan StackPlusOne adlı yeni bir sohbet robotu aracılığıyla yapay zekayı sorgulayabilecekler. Microsoft’un popüler geliştirme ortamı olan Visual Studio Code için bir plug-in, programcıların AI sisteminden rehberlik almasına da olanak tanıyor.

Hareketler, Microsoft’un GitHub Copilot’u gibi AI araçlarının ve hatta ChatGPT gibi genel amaçlı üretken AI sistemlerinin kod oluşturmak için giderek daha fazla kullanılmasıyla geliyor. Şirket kurucu ortağı Joel Spolsky, “Bunun programcıları ne kadar hızlandırdığını görmek gerçekten şaşırtıcı, konuştuğum herkes gibi onları %30 hızlandırıyormuş gibi.” diyor ve programlamanın daha kaba yönlerinden bazılarının giderek daha basit bir şekilde otomatikleştirilebileceğini tahmin ediyor. “Küçük ayrıntılar hakkında endişelenmelerini kurtararak onları hızlandırıyor.”

Chandrasekar, bazı kodlayıcıların AI araçlarına yönelik sorgularla değiştirdiği Stack Overflow trafiğinin azaldığına ilişkin bazı son raporların doğru olmadığını, ancak şirketin Mayıs ayında karlılığa ve “makroekonomik baskılara” yönelik bir baskıya atıfta bulunarak işgücünü yaklaşık %10 azalttığını duyurdu. Şirketin ayrıca, sıradan kullanıcıların bazen denetleme sürecini korkutucu bulsalar bile, siteye gönderilen yanlış, yapay zeka tarafından oluşturulan cevaplarla ilgili endişelerini dile getiren topluluk moderatörleri arasında bazı memnuniyetsizlikler gördüğü bildirildi.

Chandrasekar, temel soruların kısa bir şekilde kopya olarak işaretlenmek veya başka bir şekilde reddedilmek yerine yazılım tarafından cevaplanabilmesinden, ideal olarak, AI’nın nihayetinde sitede soru sormayı genç programcılar da dahil olmak üzere yeni gelenler için daha misafirperver hale getireceğini söylüyor. Chandrasekar, ”Stack Overflow ile ilgili ilk sorumu sorduğumda, bileğime bir tokat attım.” diye hatırlıyor. “Ve bilirsin, bu harika bir duygu değildi. Bu yeteneğin bu tür deneyimlerin gerçekleşmesini engelleyeceğine inanıyoruz.”


Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlarda paylaşın!

SON VİDEO

TÜMÜ
00:10:17

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi çekebilir