Techinside Google News
Techinside Google News

Martı batarya değişimi işi ile dikkat çekiyor

Martı batarya değişimi işi için son günlerde agresif bir şekilde personel alımı yapıyor. Bu personeller scooter bataryalarını değiştiriyor.
- Advertisement -

Martı batarya değişimi işi için son günlerde agresif bir şekilde personel alımı yapıyor. Bu personeller scooter bataryalarını vardiyalı değiştiriyor.

Kısa mesafeler için tercih edilen yeni nesil ulaşım araçları bir süredir yurt dışında da kullanılıyor. Türkiye’de scooter kiralama fikrini hayata geçiren Oğuz Alper Öktem son günlerde gündem oluyor. Böylelikle Martı’nın sahibi olan 28 yaşındaki CEO, ABD’DE bir seyahat sırasında ulaşım sistemiyle yeni bir girişim fikrine sahip oluyor. Oğuz Öktem, paylaşımlı bir scooter fikrinden yola çıkıyor. Gerekli araştırmalar ve 8 aylık finansman prosedürlerinden sonra 2018 yılının Ekim ayında Martı’yı kuruyor. Böylelikle Mart 2019’da İstanbul sokakları Martı elektrikli scooter’lara ev sahipliği yapıyor. Böylelikle Martı’nın sahibi olan Öktem, örnek bir girişim faaliyeti gösteriyor.

Martı’nın stratejisi

Martı ile ilgili tartışmalar devam ederken, şirket yeni iş kollarının ortaya çıkmasını da sağlıyor. Bunlardan en çok gündem olanı ise batarya değişimi işi. Martı özellikle son günlerde batarya değişimi işi için agresif bir şekilde personel alımı yapıyor. Şirket, gün içerisinde aktif olan scooterlarda batarya değişimine gidiyor. Böylelikle kullanıcıların tam dolu şekilde scooterlara erişmesini hedefliyor. Batarya değişim personelleri özellikle akşam ve gece saatlerinde çalışıyor. Bu personeller scooterlarda batarya değişimini yaparak kullanıcıların şarjlı scooterlara erişimini sağlıyor. Martı’nın bu iş koluyla hizmet kalitesini artırması hedefleniyor.

Martı batarya değişimi işi ile aslında kendi hizmetinin sürekliliğini sağlıyor. Özellikle kullanıcıların Martı’lara şarjlı bir şekilde ulaşabilmesi şirketin ana iş kalemleri arasında yer alıyor.

Küresel scooter pazarı, normal scooter ve elektrikli scooter olarak ikiye ayrılıyor. Normal scooter segmenti, 2021’de yüzde 69 ile en büyük pazar payına sahip oldu. Dişlisiz sürüş sistemleriyle konforlu sürüşler sunan ve minimum maliyetle çalışan bir araca yönelik artan bir tüketici ilgisi var ve bu da normal scooter satışlarını artırıyor. Normal scooter’lar, yüksek kilometre performansı ve sağlam gövde ile geliştirilmiş manevra kabiliyeti sunarak yüksek pay segmentine katkıda bulunuyor. Küresel scooter pazarı büyüklüğünün 2021’de 67.2 milyar dolar değerinde olduğu ve 2022’den 2030’a kadar yüzde 5,9’luk bir bileşik yıllık büyüme oranı (CAGR) kaydetmesi öngörülüyor.

Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlarda paylaşın!

SON VİDEO

TÜMÜ

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi çekebilir