ChatGPT ve diğer benzer yapay zeka projelerini çevreleyen öfke, yalnızca bu tür sohbet robotlarının şu anda ne yaptığına odaklanmıyor. Kesinlikle zaten tartışmalara yol açan hareketleri oluyor ama asıl endişe, sürekli gelişen teknolojiye daha fazla güç, daha fazla güven verdiğimizde ne olacağı.
Haziran 2023’te Shuyao Cheng ve arkadaşları; “Makine Tasarımının Sınırlarını Zorlamak: Yapay Zeka ile Otomatik CPU Tasarımı” başlıklı makaleyi yayınladı. Çin Bilimler Akademisi, Cambricon Technologies Corporation Limited ve Çin Bilim ve Teknoloji Üniversitesi’nden bilim adamları, yapay zekanın “insanlığın şimdiye kadar tasarladığı dünyanın en karmaşık cihazlarından biri” olan bir CPU yaratma zekasına sahip olup olmadığını belirlemek için yola çıktı.”
Sonuçta ortaya çıkan CPU en gelişmişi değilmiş gibi görünüyor. Çalışma hakkında gerçekten şaşırtıcı olan şey, yapay zekanın işi ne kadar hızlı ve verimli bir şekilde tamamlamasıydı.
Dünyanın Yapay Zeka Tasarımlı İlk CPU’su ‘Kendi Kendini Geliştiren Makinelerin’ Yolunu Açıyor
TChatGPT ve diğer benzer yapay zeka projelerini çevreleyen öfke, yalnızca bu tür sohbet robotlarının şu anda ne yaptığına odaklanmıyor. Kesinlikle zaten tartışmalara yol açıyorlar ( örneğin, yanlış “gerçekleri” paylaşmak için yasal sorunları çekiyorlar ), ancak daha büyük endişe, sürekli gelişen teknolojiye daha fazla güç, daha fazla güven verdiğimizde ne olacağıdır. daha büyük etki. Şakacı Skynet referansları, bu bilgisayar yapımı bilgisayarın ışığında kesinlikle çok sayıda olacaktır.
Haziran 2023’te Shuyao Cheng ve diğerleri. “Makine Tasarımının Sınırlarını Zorlamak: Yapay Zeka ile Otomatik CPU Tasarımı” başlıklı makaleyi yayınladı . Çin Bilimler Akademisi, Cambricon Technologies Corporation Limited ve Çin Bilim ve Teknoloji Üniversitesi’nden bilim adamları, AI’nın “insanlığın şimdiye kadar tasarladığı dünyanın en karmaşık cihazlarından biri” olan bir CPU yaratma zekasına sahip olup olmadığını belirlemek için yola çıktı.”
Sonuçta ortaya çıkan CPU en gelişmişi değilmiş gibi görünüyor. Çalışma hakkında gerçekten şaşırtıcı olan şey, yapay zekanın işi ne kadar hızlı ve verimli bir şekilde tamamlamasıydı. İşte deneye ve bunun ileriye dönük ne anlama gelebileceğine daha yakından bir bakış.
Bir Bilgisayar Başka Bir Bilgisayarın Beynini Ne Kadar Hızlı Oluşturdu?
Araştırmacılar, yapay zeka modellerine bunu yapmayı öğrettiler, “Makine Tasarımının Sınırlarını Zorlamak: Yapay Zeka ile Otomatik CPU Tasarımı”, öncelikle girdi ve çıktı örneklerinin yanı sıra yapay zekanın bir insanın sahip olabileceğine sahip olmasını sağlayacak uygun bir Boolean işlevi sağlayarak açıklıyor.
İnsan işçiler için zahmetli bir kodlama çabası olurdu, ancak bir İkili Spekülasyon Şeması tüm bunları atlatmaya yardımcı oldu. Aslında, bilgisayara ne yapacağını ve hangi ölçekte yapacağını gösterdi.
CPU’lar elbette inanılmaz derecede küçük, sofistike parçalarla dolu ve bunların geliştirilmesi kesinlikle aceleye getirilecek bir iş değil. Bununla birlikte, makineler bizim yapabileceğimizden çok daha hızlı ve verimli çalışma konusunda uzmanlaşmış gibi görünüyor ve bu burada bir kez daha ortaya çıktı.
Ortaya çıkan bir RISC-V olan CPU’nun üretilmesi, adanmış bir insan ekibinin yaklaşık 5.000 saatini alabilirdi. Yapay zeka onu beş saat kadar bir sürede inşa etti. Dünyada bir ilk olarak, inanılmaz bir potansiyel yetenek beyanı.