Techinside Google News
Techinside Google News

WhatsApp kullanıcılarını bekleyen yeni tehlike; Pembe WhatsApp

Pembe WhatsApp, WhatsApp kullanıcılarını hedef alan bir yazılım dolandırıcılığı. Oldu dikkatli olmak gerekiyor.
- Advertisement -

WhatsApp, dünyanın en iyi şifreli mesajlaşma uygulamalarından biri olarak yaygın olarak bilinebilir; ancak Meta’ya ait platform, gizlilik sorunlarının payı olmadan olmadı. Son birkaç yılda WhatsApp, kötü amaçlı yazılım dolandırıcılığına, veri sızıntılarına ve diğer güvenlik ihlallerine av oldu. Şimdi de uygulamanın yeni bir sürümü vaadiyle kullanıcıları hedef alan yeni bir aldatmaca var gibi görünüyor. Pembe WhatsApp, WhatsApp kullanıcılarını hedef alan bir yazılım dolandırıcılığı.

Pembe WhatsApp, WhatsApp kullanıcılarını hedef alan bir yazılım dolandırıcılığı


WhatsApp kullanıcıları, uygulamanın bir sürümü gibi görünebilecek ancak aslında kötü amaçlı yazılım olan şeyi yüklemelerini isteyen bağlantılar alıyorlar. “Pembe WhatsApp” veya “WhatsApp Pink” olarak adlandırılan dolandırıcılık, uygulamanın sahte yeni pembe temalı bir versiyonunu yanlış bir şekilde reklamını yaptığı için uygun şekilde adlandırılmış.

Dolandırıcılık, daha özelleştirilmiş bir arayüzün yanı sıra, gelişmiş güvenlik ve gizlilik önlemleri gibi vaatlerle kullanıcıları geliştirmeye de çalışır. Ancak, ne yazık ki, durum böyle değil. Gerçekte, kötü amaçlı bağlantıya tıklamak telefonunuza kötü amaçlı yazılım yüklenmesiyle sonuçlanıyor. Bu daha sonra sohbet ettiğiniz diğer kullanıcılara da yayılabiliyor. Uygulamanızı sinir bozucu reklamlarla doldurmanın yanı sıra bilgisayar korsanlarının telefonunuza ve verilerine erişmesine izin verebilir.

Dolandırıcılık, uygulamanın kullanıcılarına bir uyarı tweetleyen Mumbai Polisi tarafından da doğrulandı. Ancak ilginç olan şey, dolandırıcılık Nisan 2021’de başlamış gibi göründüğü için “Pembe WhatsApp“ın yeni bir şey olmamasıdır.

Pembe WhatsApp

Ne olursa olsun, kullanıcılar şüpheli bağlantılara karşı uyanık olmaları konusunda dikkatli olmalı. Ayrıca bu tür bağlantıları iletmekten kaçınmalı ve uygulama güncellemelerini yalnızca Google Play Store veya App Store’dan yüklemeli.

Ne de olsa bu, WhatsApp kullanıcılarını vuran ilk aldatmaca değildi. WhatsApp yedeklemelerini hedef alan başka bir kötü amaçlı yazılım dolandırıcılığı sadece haftalar önce dolandırıldı. Ve kesinlikle son olmayacak.

Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlarda paylaşın!

SON VİDEO

TÜMÜ

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi çekebilir