Techinside Google News
Techinside Google News

En başarısız Microsoft ürünleri

Microsoft, büyük ölçüde başarılı olan Windows sürümleri hariç, tarihteki en kötü teknoloji ürünleriyle de ün yapmış bir şirket.
- Advertisement -

Microsoft, büyük ölçüde başarılı olan Windows sürümleri hariç, tarihteki en kötü teknoloji ürünleriyle de ün yapmış bir şirket. İşte Windows ürünlerini çıkarttığımızda Microsoft’un tarihindeki en kötü ürünler:

Microsoft Kin: 2010 yılında, iPhone’ların ve Android telefonların hüküm sürdüğü mobil dünyaya, uygulamaları çalıştıramayan bir telefon olan Kin’i sundu. Sadece sosyal medya için tasarlanan bu telefon, küçük bir ekrana ve metin mesajlaşması için mini bir fiziksel klavyeye sahipti. Microsoft, içerideki anlaşmazlıklar, cihazın işletim sisteminde yapılan değişiklikler ve entrikalar nedeniyle büyük bir başarısızlıkla karşılaştı. Telefon sadece Verizon Wireless aracılığıyla satışa sunuldu, ancak satışlar çok kötü olduğu için iki ay sonra satışı durduruldu.

Windows Phone: Microsoft’un tarihindeki en büyük hüsran, sevilmeyen ve popüler olmayan, milyarlarca dolar harcanan Windows Phone olarak bilinen proje oldu. Microsoft, 2001 yılında Pocket PC 2002 adında bir mobil işletim sistemi piyasaya sürdü. Ancak, Apple’ın iPhone’u tanıtmasından altı yıl önce bile bu öncülük avantajı, Microsoft’un mobil pazarı ele geçirmesine yardımcı olmadı. Microsoft, Steve Ballmer ve Bill Gates’in liderliğinde, telefonları tasarlarken Windows’u taklit etmeye karar verdi. Ancak bu yanlış strateji, Windows Phone’un başarısızlığına yol açtı. Microsoft, Windows Phone’u hayata geçirmek için milyarlarca dolar harcadı, ancak piyasaya sürülmesini tanıtmak için yapılan 400 milyon dolarlık bir reklam kampanyası da işe yaramadı. Microsoft, sonunda başarısız işletim sistemini desteklemeyi durdurduğunda, ABD’de yalnızca %1.3 pazar payına sahipti.

Zune ve Groove: Zune, iPod’a rakip olması için Microsoft tarafından piyasaya sürülen ancak başarısız olan bir üründü. Kullanımı zor, iPod’a göre her yönden daha kötü olan ve pahalı olan Zune, hiçbir zaman popülerlik kazanamadı. Groove ise Zune için bir çevrimiçi müzik hizmetiydi ve daha sonra Spotify ile rekabete girdi. Ancak, her iki ürün de başarısız oldu ve Microsoft sonunda bu hizmetleri sonlandırdı.

Microsoft Band: Apple Watch’un piyasaya sürülmesinden altı ay önce, Microsoft Band adında bir bilek bilgisayarı piyasaya sürüldü. Ancak, Microsoft’un donanım geliştirirken sıklıkla yaptığı gibi, kullanılabilirlik, ve rahatlık gibi detaylara yeterince dikkat etmedi. Microsoft Band çok büyük ve rahatsız ediciydi, malzemesi çatlayabiliyor ve aniden bilekten düşebiliyordu. Güvenilmezdi, kullanıcıları etkileyecek özelliklere sahip değildi ve üçüncü taraf şirketlerini ekosistemine dahil edememişti. Microsoft, Ekim 2016’da Band’i sonlandırdı. Apple Watch ise bugüne kadar 195 milyondan fazla satıldı ve satışları hala artıyor.

Clippy ve Bob: Microsoft sevimli, komik veya oyuncu bir şirket olarak bilinmiyor. Bu nedenle, şirket sınırları zorlamaya çalıştığında genellikle kötü ve utanç verici şeyler ortaya çıkıyor. Bob, 1995 yılında piyasaya sürülen bir arayüz ve bilgisayarla yeni tanışanlar, çocuklar ve yaşlı yetişkinlerin bilgisayarları daha kolay kullanmalarını sağlamak amacıyla Windows üzerine yerleştirilmişti. Ancak Bob, sinir bozucu, sıkıcı, aptalca, rahatsız edici ve yavaş bir üründü. Clippy ise 1996 yılında Microsoft Office 97 için piyasaya sürülen ve Bob’u bile daha iyi gösteren bir üründü. Clippy, bir yardımcı olarak kullanıcıların formatlama veya eposta yazma gibi görevlerini yerine getirirken ortaya çıkıyor ve acınası bir şekilde bir takım yardım denemelerinde bulunuyordu. Microsoft CEO’su Bill Gates, 2001 yılında Clippy’nin kaldırılacağını açıkladığında, insanlar ayakta alkışladılar.

Bu listedeki ürünler, Microsoft’un tarihindeki en kötü ve başarısız ürünlerden sadece birkaçı. Ancak, Windows’un başarısı o kadar büyük ki bu başarısızlıkların hepsi onun gölgesinde kalıyor diyebiliriz.

Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlarda paylaşın!

SON VİDEO

TÜMÜ

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi çekebilir