Techinside Google News
Techinside Google News

Samsung Galaxy Watch’a aritmi bildirimi özelliğini getiriyor

Samsung Galaxy Watch kullanıcıların kalp sağlıkları hakkında daha etkili bilgiler edinmelerine yardımcı olacak.
- Advertisement -

Samsung Electronics, bu yazdan itibaren 13 pazarda Galaxy Watch için Samsung Health Monitor uygulamasında Düzensiz Kalp Ritmi Bildirimi (IHRN) özelliğinin kullanıma sunulacağını duyurdu. Mevcut Elektrokardiyogram (EKG) ve Kan Basıncı izleme özellikleriyle birlikte bu özellik, kullanıcıların anormal kalp ritimlerini takip etmelerine ve kalp sağlıkları hakkında daha derin içgörüler edinmelerine yardımcı olacak.

IHRN özelliği, Kore Gıda ve İlaç Güvenliği Bakanlığı’nın (MFDS) yanı sıra ABD Gıda ve İlaç İdaresi’nden (FDA) onay aldı. Arjantin, Azerbaycan, Kosta Rika, Dominik Cumhuriyeti, Ekvador, Gürcistan, Guatemala, Hong Kong, Endonezya, Panama, BAE, Kore ve ABD dahil olmak üzere 13 pazarda piyasaya sürülecek.

IHRN özelliği, isteğe bağlı EKG takibiyle birlikte çalışıyor ve arka planda kalp ritimlerini sürekli olarak izliyor. Atriyal fibrilasyonu (AFib) düşündüren düzensizlikler tespit ederse, kullanıcıyı uyarır. Bu özelliği mevcut Kan Basıncı ve Kalp Atış Hızı izleme ile birleştirerek, Galaxy Watch kullanıcıları kardiyovasküler sağlıkları hakkında kapsamlı bilgiler edinebilecekler.

2020’deki lansmanından bu yana, Samsung Health Monitor uygulaması dünya çapında 74 pazara yayıldı. 15 milyondan fazla Galaxy Watch kullanıcısı, kan basıncını ve EKG’yi doğrudan bileklerinden takip edebiliyor ve bu, sürekli izleme ve kayıt yoluyla kalp sağlıklarının daha iyi kontrol edilmesini sağlıyor.

Samsung Galaxy Watch doktorların işini kolaylaştıracak

Samsung, tansiyon ölçümü ve düzensiz kalp ritmi bildirimi gibi izleme araçlarını geliştirerek kullanıcıların kalp sağlıkları hakkında bilgi sahibi olmalarını sağlama konusunda baya iddialı. Şirket, bu özellikleri sunarak, dünya çapında önde gelen ölüm nedenlerinden biri olmaya devam eden kardiyovasküler hastalıkların önlenmesine ve erken teşhisine katkıda bulunmayı hedefliyor.

Düzensiz Kalp Ritmi Bildirimi özelliği, desteği önceki sürümlere genişletmeyi planlayan yeni One UI 5 Watch’ın bir parçası olarak ilk olarak gelecek Galaxy Watch cihazlarında kullanılabilecek. Samsung, hem gündüz hem de gece Galaxy Watch kullanıcılarına zahmetsiz ve kapsamlı sağlık ve zindelik bilgileri sağlamak için sürekli olarak yeni yollar keşfetmeye kendini adamış.

Samsung’un EKG ve Kan Basıncı izleme ile birlikte Galaxy Watch’taki Samsung Health Monitor uygulamasına Düzensiz Kalp Ritmi Bildirimi özelliğini getirmesi, şirketin kalp sağlığını geliştirme ve kullanıcıların kardiyovasküler sağlıklarını daha etkili bir şekilde izlemelerini sağlamak konusunda doktorlara da yardımcı olacağa benziyor.

Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlarda paylaşın!

SON VİDEO

TÜMÜ
00:10:17

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi çekebilir