PTC ile ThingWorx tarafından hidrojen fırını dijital ikizi için işbirliği yapıldı. Projede veri toplama ve depolama çalışmaları yapılacak.
PTC, operasyonel sürdürülebilirliği iyileştirmek amacıyla endüstriyel fırınının dijital ikizini oluşturmak için Fransız enerji grubu Engie ile işbirliği yaptı.
Sanal fırın, operasyonların hidrojen gücüne dönüştürülmesinin etkinliğini göstermek ve Engie’nin sıfır karbon emisyonuna geçişine yardımcı olmak için geliştirildi.
PTC ile ThingWorx işbirliği
İşbirliği kapsamında PTC, ThingWorx platformunu dijital ikiz için IoT bağlantı yetenekleri ve ayrıca projeden veri toplamak ve depolamak için bir sistem sunmak üzere sağladı. Engie’nin Ar-Ge merkezi Crigen Lab, hidrojen yanmasına geçerken endüstriyel varlıklarını daha iyi izlemek ve yönetmek için dijital ikizi kullanıyor.
Crigen Lab’ın başkan yardımcısı Guy-Alexandre Grandin: “Geleceğin enerji kaynaklarının değişeceği ve endüstrinin kirlilik ve performansla ilgili çok daha fazla standart ve düzenlemeyle karşı karşıya kalacağı bir durumdayız” dedi. Grandin: “Endüstriyel ekipmanların sorunu, kolayca değiştirilememesi. Bir fırını arabanızı değiştirebildiğiniz kadar kolay değiştiremezsiniz. Bu nedenle, büyük makine ve ekipmanların kurulumunu kontrol etmek ve ince ayar yapmak için bir yola ihtiyacınız var ve biz de bir dijital ikizin çözüm sağlayabileceğine karar verdik” ifadleerini kullandı.
Dijital ikizin amacı, fırının davranışına ilişkin bir çalışma sağlamak ve operatörlerin olası değişiklikleri daha iyi planlamasını sağlamak oldu. Engie, fiziksel olarak doğru bir sanal kopya oluşturmak için bir dizi sensör kullanıyor. Bu bilgilerin kullanılabilir verilere dönüştürülmesine yardımcı olmak için üç stratejik ortak seçildi.
Ansys, gerçek zamanlı simülasyonu oluşturmak için katılırken Synergiz, varlıkların kendisini izlemek için karma gerçeklik yazılımı geliştirdi. PTC, projenin veri yönetimi ve toplama tarafına odaklandı.
PTC’nin Birleşik Krallık ve İrlanda direktörü Elliot Clarke, “ThingWorx’un Engie ile çalışması, şirketin hidrojen enerji kaynaklarının fizibilitesini kanıtlamasına yardımcı oluyor. Bu emisyonları azaltmak ve dünyanın Net Sıfır’a geçmesine yardımcı olmak için hayati bir adım” dedi.
Grandin, “İkiz, fiziksel varlığa gerçek zamanlı olarak bağlanan sanal bir makine. Bunu yapmak için farklı teknolojik ‘tuğlaları’ bir araya getirmemiz gerekiyor. Yangın veya fırın gibi karmaşık bir olgu çok fazla veri üretiyor ve tüm bunları kolayca kullanmanın bir yolunu bulmamız gerekiyor. ‘Tüm tuğlaları bir araya getirmenin’ bir yolunu bulmamız gerekiyor” dedi.