Techinside Google News
Techinside Google News

Mobilitenin geleceğinde pay sahibi olacak girişimler

Bilişim Vadisi mobilite hızlandırma programı çerçevesinde gerçekleşen demoday girişimciler ile yatırımcıları buluşturdu
- Advertisement -

Bilişim Vadisi mobilite hızlandırma programı çerçevesinde gerçekleşen demoday girişimciler ile yatırımcıları buluşturdu. Bilişim Vadisi, Mobilite Hızlandırma Programı’nın 3’üncüsünü gerçekleştirdi. Program süresince eğitimler, alanında uzman ulusal/uluslararası mentorlar aracılığıyla sunulan mentorluklarla ve seminerlerle iş fikrini ilerleten girişimciler, 8 Haziran’da düzenlenen Demoday ile yatırımcıların karşısına çıktı.

Bilişim Vadisi mobilite hızlandırma programını ve girişimcilere getirdiği yatırım fırsatlarını Bilişim Vadisi Genel Müdürü A. Serdar İbrahimcioğlu ile konuştuk.

Bilişim Vadisi’nin en güçlü odak noktalarından biri olan mobilite; doğal kaynaklardan daha az fakat teknolojinin imkanlarından daha çok yararlanarak hayatın birçok alanını dönüştürmeye ve kolaylaştırmaya devam ediyor. 2021 yılından bu yana her yıl düzenlenen Mobilite Hızlandırma Programı’nın üçüncüsü ulusal ve uluslararası arenadan mentorların katılımıyla 8 haftalık eğitim sürecinden sonra tamamlandı. Bilişim Vadisi, mobilite odaklı iş fikirlerini geliştirmeleri adına başlattığı programla bu yıl 38 girişimcinin projesini ilerletmesine katkı sağladı. Program kapsamında Mobilite Hızlandırma Programı’na dahil olan girişimciler Demoday ile yatırımcılarla ve mobilite sektörüyle girişimlerini paylaştı.

Bilişim Vadisi Genel Müdürü A. Serdar İbrahimcioğlu
Bilişim Vadisi Genel Müdürü A. Serdar İbrahimcioğlu

Bilişim Vadisi bilişimin dönüştürücü etkisini kullanacak

Türkiye’nin teknoloji ve inovasyon üssü Bilişim Vadisi’nde gerçekleşen program kapsamında konuşan Bilişim Vadisi Genel Müdürü A. Serdar İbrahimcioğlu; “2021 yılından bugüne Mobilite Hızlandırma Programlarını düzenliyoruz. Hızlandırma programlarındaki temel amacımız; bilişimin dönüştürücü etkisini kullanmak. Otomotiv sektörü Türkiye’nin en güçlü ve en çok ihracat yapan alanlarından bir tanesi. Bu noktada Bilişim Vadisi olarak bilişimle otomotivi buluşturup bunu mobilite teknolojileri başlığı altında topladık. Üç yıl içerisinde toplam binin üzerinde girişimci başvurusu aldık. 120’yi aşkın girişimciye mentorluk eğitimleri, seminerler ve yatırım fonlarından faydalanma imkanı sunarak satış ve PoC aşamasında geliştirmelerle beraber çalışmalar yürüttük.

Bu yıl düzenlediğimiz hızlandırma programında farklı olarak hem KOSGEB İleri Girişimcilik Desteği hem de TÜBİTAK BİGG desteğine yönlendirebileceğimiz bir alan açtık. Bu girişimcilerimizden 4’ünü KOSGEB İleri Girişimcilik Desteği, 3’ünü de TÜBİTAK BİGG için yönlendirme fırsatını yakaladık. Ayrıca uluslararası mentorluk dediğimiz bölümü de bu hızlandırma programına ekledik. Girişimciler, uluslararası şirketlerde görev alan yöneticiler ve uluslararası girişimcilerimizin mentorluğunda eğitimler aldı. Bunların yanı sıra Bilişim Vadisi Girişim Sermayesi Yatırım Fonu’yla bu girişimcileri buluşturduk. Mobilite Hızlandırma Programı’nın kalitesini her yıl artırarak ileriye taşımayı hedefliyoruz” açıklamasında bulundu.

Mobilitenin geleceğinde pay sahibi olacak girişimler sektöre tanıtıldı

Bilişim Vadisi

Demoday kapsamında gelecek vadeden girişimlerden; cep telefonlarını kullanıcıların biyometrik verilerini kullanarak dijital anahtara dönüştüren Newky, üretim tesislerindeki kalite ve montaj hatalarının hassasiyetle tespit edilmesi için geliştirilen platform Oxodes, araçların hasarlarını ve tahmini hasar tutarlarını belirlemek üzere geliştirdiği yapay zeka algoritmasıyla Hasar AI, kurumsal açık kaynak platform çözümü sunan Datasence, elektrikli araçların sağlık takip platformu Batarya Zekası, giyilebilir teknoloji alanında çalışmalar yapan Fabenode, güneş enerjisi destekli elektrikli bisiklet girişimi High Tech Mobi, yapay zeka destekli kalite kontrol süreçleri projesiyle Academic Sight, bağlantılı otonom araç teknolojileri alanındaki projesiyle Connected Wise, iki kişilik elektrikli mikro araç girişimiyle Merlyn, taşınabilir klima ve buzdolapları geliştiren Packard girişimleri sektöre tanıtıldı.  

400’ün üzerinde başvuru geldi, 38 proje seçildi

Bilişim Vadisi mobilite hızlandırma programı

Bilişim Vadisi; Türkiye’de geleceğin mobilite ekosistemini şekillendirecek girişimcilere mentorluk, finansal ve hukuki danışmanlık, proje takip desteği ve Ar-Ge teşvikleri gibi konularda yol göstermek amacıyla başlattığı Mobilite Hızlandırma Programı kapsamında; 400’ün üzerinde başvurudan uluslararası jüri tarafından 38 proje desteklenmeye değer bulundu. Sekiz haftalık program süresince alanında uzman isimler tarafından “Müşteri Segmentasyonu ve Değer Önerisi Belirleme”, “KPI ve Hedeflerin Belirlenmesi”, “Pazar/Rakip Araştırma ve Analizi”, “Nakit Akış Yönetimi, Finansal Analizler”, “Satış ve Pazarlama Yöntemleri ve Yönetimi”, “Fikri Sinai Mülki Haklar Eğitimi”, “Uluslararası Pazarlara Giriş, Büyüme Stratejisi, Çıkış Stratejisi”, “Yatırımcı-Girişimci İlişkileri, Yatırım Alma Süreçleri”, “Pitch Deck Hazırlama” başlıklarında eğitimler verildi.

Bilişim Vadisi yöneticileri ve mobilite sektörü yönetici ve profesyonellerinden oluşan jüri heyeti, gelecek vadeden 11 girişimi belirlerken, toplam 30 girişime de Demoday fuaye alanında stant açarak girişimlerini yatırımcılar ve firmalarla buluşturma olanağı sunuldu.

Kamu hibe programları ve yatırım fonlarından yararlanma

Programa katılan girişimciler 1 milyon TL destekli KOSGEB İleri Girişimcilik Programı’na yönlendirilerek, bu girişimlerden 3’ü programdan yararlanmak üzere sürece dahil edildi. Ayrıca 450.000 TL yatırım destekli TÜBİTAK BİGG Teknogirişim Desteği Programı’na yönlendirilen girişimcilerden 4’ü programdan yararlanmak üzere seçildi. Mobilite Hızlandırma Programı girişimleri Demodayde sahne almadan önce yatırım fonlarına yönlendirilerek yatırım süreçlerinin hızlandırılması sağlandı. Bu kapsamda 4 girişim yatırım fonlarına ve yatırımcılarla görüşme süreçlerine başladı.

Programa katılan girişimlerden 5’i OEM’lere (Orijinal ürün üreticileri) yönlendirilirken, 7 girişimin de planlaması yapıldı. Program kapsamındaki 18 girişim, Bilişim Vadisi Kuluçka Merkezi’ne başvurarak Bilişim Vadisi ekosistemi olanaklarından yararlanma fırsatı buldu.

Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlarda paylaşın!

SON VİDEO

TÜMÜ

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi çekebilir