Techinside Google News
Techinside Google News

Çin’de fonların yönetiminde yapay zeka kullanımı artıyor

Makine öğrenmesi bu tür tahminler yapmak için tasarlandığından bir sonraki saatte hisse senedi hareketlerini daha iyi tahmin edebiliyor
- Advertisement -

Çinli hedge fon yöneticileri, Microsoft destekli OpenAI sohbet botunun yayınlanmasından bu yana küresel bir çılgınlık başlatan yeni nesil yapay zeka teknolojisini benimsiyor ve ChatGPT tarzı araçlara yatırımı artırıyor. Quants’ın karar verme sürecine yardımcı olmak için gelişmiş yapay zekaya odaklandığı bir dönemde, Çin’in COVID sonrası toparlanması zayıflıyor ve ülkenin 20 trilyon yuan (3 trilyon dolar) özel fon endüstrisinde rekabet artıyor.

Şanghay merkezli MX Capital ortağı Steve Chen, “ChatGPT devrim niteliğinde bir uygulama… İnsan beyninin yapamadığı bir şekilde, sayısız boyutlu karmaşık ilişkiler ağından sonuçlar çıkarabilir” diyor.

“Onun yeteneklerini keşfetmek şu anda ana odak noktamız.”

Onun hedge fonu zaten ChatGPT’yi şirketlerin temelini daha iyi anlamak, değer tuzağına düşmekten kaçınmak, kazanç gücünü projelendirmek ve yatırım fırsatlarını ve riskleri belirlemek için kullanıyor.

ChatGPT, büyük miktarda veri kullanılarak eğitilmiş olarak, kullanıcı girişlerine dayanarak şiirler yazabiliyor, müzik besteleri yapabiliyor, resim çizebiliyor ve diğer insan gibi etkileyici tepkiler üretebiliyor.

Baiont Capital’in başkanı Feng Ji, bir ChatGPT benzeri aracın quant’ların metinle ilgili verileri işleme yeteneklerini artırdığını söylüyor.

“Farklı olarak, metin yerine ticaret verilerini kullanarak büyük modeller oluşturmak için ChatGPT’den de ilham aldık” diyor Feng.

Çin’in en büyük quant fonlarından High-Flyer, ileri düzey yapay zekayı “zamanımızın en büyük yeniliği” olarak övüyor.

Nisan ayında, High-Flyer, yıkıcı yapay zeka teknolojilerini keşfetmek için bir araştırma birimi kurduğunu duyurdu.

Makinaya karşı insan

Geçtiğimiz hafta Pekin merkezli varlık yöneticisi Zhishan Investment, AI robot “Cybertron”u tüm ürünlerine yerleştireceğini ve yatırım yöntemolojisini yeniden şekillendirmek için kullanacağını açıkladı.

Baiont Capital’in Feng’i daha iddialı, yatırım sürecinin veri analizinden tahmine, karar alma ve yürütme aşamalarına kadar robotların tam kontrolünü sağlamayı hedefliyor.

Feng’in Nanjing merkezli şirketi, yüksek frekanslı ticaret stratejileri kullanıyor ve sadece bilgisayar bilimcilerini, Wall Street traderlarını değil, işe alıyor.

Robotlar, “makine öğrenme bu tür tahminler yapmak için tasarlandığından” bir sonraki saatte hisse senedi hareketlerini tahmin etmede insanlardan çok daha iyi iş çıkarıyor, diyor Feng.

ChatGPT benzeri araçlar heyecan yaratırken, güçlü yapay zeka hizmetlerinin geliştirilmesi ve benimsenmesi yarışı aynı zamanda gizlilik, güvenlik ve iş güvenliği konularında endişelere yol açıyor.

Düzenleyiciler, üretken yapay zeka teknolojisinin etkisini ele almaya çalışıyor. Alibaba, Sensetime ve Baidu gibi teknoloji devlerinin yapay zeka alanındaki yatırımlarını artırdığı Çin’de, düzenleyiciler Nisan ayında teknoloji üzerinde daha fazla denetim yetkisi veren taslak önlemlerini açıkladı.

CFA Enstitüsü’nden araştırma direktörü Larry Cao, verilere kolayca erişilebilen alanlarda çalışan bankacıların ve fon yöneticilerinin işlerinin tehlikeye girebileceği konusunda uyarıyor.

“Eğer herkesin başkalarına anlattığı hikayeyi anlatan bir analistseniz, katma değeriniz nedir? ChatGPT’ye sadece sorabilirim, değil mi?” diyor Cao, yatırımlarda yapay zeka ve Büyük Veri’nin nasıl uygulanacağına dair yeni yayımlanan bir kılavuzun editörü olarak.

“Tehlike gerçek, ancak yarın değil.”

Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlarda paylaşın!

SON VİDEO

TÜMÜ

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi çekebilir