Techinside Google News
Techinside Google News

Nesnelerin interneti için güvenlik vakti

ABD hükümeti, nesnelerin internetinin hızla büyümesiyle ortaya çıkan güvenlik endişelerini gidermek için sadece bu işe odaklanacak bir grubun kurulduğunu duyurdu.
- Advertisement -

IoT_GenericAmerikalı yasama organları hızla gelişmekte olan Internet of Things (Nesnelerin İnterneti) akımının izlediği yolu inceliyor. Teknolojinin gelişimini arzu etmekle birlikte, oluşacak güvenlik tehditleri üzerine ciddi çalışmalar gerçekleştiriliyor. Hükümetin bu konudaki görevi ne olabilir ve kullanıcı verilerinin güvenliği nasıl sağlanır soruları hakkında çalışmalar yürütülürken; Beyaz Saray yaptığı duyuru ile Nesnelerin İnterneti ile ilgilenecek özel bir grubun kurulduğunu müjdeledi.

Cisco Systems yetkilileri, tabletlerden akıllı telefonlara, endüstriyel sistemlerden, otomobil, ev araçları ve güvenlik sistemlerine kadar geniş bir ağın Nesnelerin İnterneti ile buluştuğunu, geçen yıla oranla 2015’te 25 milyar adetlik artışın olacağını belirtiyor. Bu sayının 2020’de 50 milyar adede yükselmesi bekleniyor. Farklı analistler ise bu pazarın on yıllık süreçte 7 trilyon dolar ile 9 trilyon dolar arasında bir total değere kavuşacağını öngörüyor.

Dünyanın önde gelen isimleri Nesnelerin İnterneti’nin yükselişe geçişiyle birlikte gelecek olan ve hayatın her alanına sirayet edecek artıların farkında olduklarını belirtirken, iş dünyasının da bundan nasibini alacağını dile getiriyorlar. Hatta Cisco yetkililerine göre dünya genelinde bu alandan doğacak ticari gelir oranı 19 trilyon dolara ulaşacak.

Öte yandan güvenlik uzmanları da bu olumlu gelişmenin bir de ürkütücü yüzü olduğunu hatırlatıyor. Milyarlarca cihazın birbirine bağlanması ile güvenlik konusunun iyice ciddiye bineceğini belirten uzmanlar, siber-suçlulara gün doğacağını ekliyor.

ABD Federal Ticaret Komisyonu FTC’nin Ocak 2015 tarihli güncellenen raporu da bu konulara dikkat çekerken, yeni yasaların hazırlanma sürecinde daha detaylı düşünülmesi gerektiği ve hatta Nesnelerin İnterneti ürünü olarak kabul edilecek cihazları geliştirenlerin de daha dikkatli olması gerektiğine vurgu yapıyor.

Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlarda paylaşın!

SON VİDEO

TÜMÜ

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi çekebilir