Techinside Google News
Techinside Google News

Yapay zeka Claudia çıplak fotoğraflarıyla para topladı

Reddit’te ortaya çıkan bir gönderiye göre yapay zeka Claudia çıplak fotoğraflarıyla internette para topladı.
- Advertisement -

Reddit’te ortaya çıkan bir gönderiye göre yapay zeka Claudia çıplak fotoğraflarıyla para topladı.

Reddit kullanıcıları, Claudia adlı sahte bir kadının yapay zeka tarafından oluşturulmuş fotoğrafları için para ödüyor. Çoğu, sözde 19 yaşındaki koyu saçlı kadını iltifat yağmuruna tutarken, bir kısmı ise bu kadının yapay zeka ürünü olduğuna dikkat çekti.

Reddit’teki bir kullanıcı: “Farkında olmayanlar için hayal gücünüzü öldüreceğim. Bu tam anlamıyla bir yapay zeka ürünü. Yapay zeka görüntü modelleriyle çalıştıysanız ve yeterince uzun süre kendinizinkini yaptıysanız, bunu yüzde 10000 anlayabilirsiniz.” yorumunu yaptı.

Claudia yapay zeka ürünüydü

Fotoğraftan sorumlu Reddit hesabının, çevrimiçi yabancıları etkileşime girmeye teşvik eden müstehcen fotoğraflar da dahil olmak üzere, çoğunlukla yetişkinlere uygun içerik yayınladığı görülüyor. Rolling Stone’a göre Claudia, anonim kalmak isteyen iki bilgisayar bilimi öğrencisi tarafından yaratıldı. Hesabın, gerçek kadınların fotoğraflarını kullanarak 500 dolar kazanan bir adam hakkındaki haberi okuduktan sonra şaka amaçlı açıldığı söylendi. Rolling Stone raporuna göre, Claudia’nın yapay zeka olduğu ortaya çıkmadan önce yapay zeka tarafından oluşturulan çıplak fotoğraflarını satarak yaklaşık 100 dolar kazandılar.

Geliştiriciler Rolling Stone’a: “Tüm bu hesabın, insanları yapay zeka resimleriyle kandırıp kandıramayacağınızı görmek için bir test olduğunu söyleyebiliriz. Bunu Sanal Youtuber’lar ile karşılaştırabilirsiniz, kendi karakterlerini yaratıyorlar ve tamamen farklı bir kişi olarak oynuyorlar. Dürüst olmak gerekirse, bu kadar ilgi göreceğini düşünmemiştik” dedi.

Yapay zeka tarafından üretilen pornoyu meşrulaştırmak için kampanya yürüten bir grup olan Unstable Diffusion, kitlesel fonlama sitesinden yasaklanmadan önce Kickstarter’da yaklaşık 60 bin dolar topladı.

Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlarda paylaşın!

SON VİDEO

TÜMÜ

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi çekebilir