Yeni bir çalışma, çevresel zarar söz konusu olduğunda, Bitcoin madenciliğinin altın çıkarmaktan daha kötü olduğunu ve ham petrol ve sığır yetiştiriciliğine bağlı çevreye zarar veren endüstrilerle karşılaştırılabilir olduğunu buldu.
Scientific Reports dergisinde yayınlanan New Mexico Üniversitesi’nden yapılan yeni araştırma, kripto madenciliğinin daha sürdürülebilir hale geldiğine dair karşı iddiada bulunan cesur bir iddiada bulunuyor. UNM’nin ekonomi okulundan Profesör Benjamin Jones bir üniversite basın açıklamasında, “Bitcoin madenciliğinin zamanla daha sürdürülebilir hale geldiğine dair hiçbir kanıt bulamıyoruz. Daha ziyade, sonuçlarımız tam tersini gösteriyor: Bitcoin madenciliği zamanla daha kirli ve iklime daha fazla zarar veriyor” dedi.
Araştırmacılar, Bitcoin madenciliğinin, dünyadaki çevresel açıdan en yıkıcı endüstrilerden ikisi olan sığır eti çiftçiliği ve ham petrol sondajı ve rafinerisi kadar enerji yoğun olduğunu öne sürdüler. Daha da kötüsü: 2016 ve 2021 yılları arasında kripto para biriminin değerinin ne kadar çılgınca dalgalandığı göz önüne alındığında, UNM ekonomistlerinin incelediği araştırma penceresi, madeni paranın neden olacağı zarar madenciliğine tam anlamıyla değmediği zamanlar oldu.
Ekonomi araştırmacısı ve makalenin ortak yazarı UNM açıklamasında: “Bitcoin’in iklime tek bir Bitcoin’in gerçekte değerinden daha fazla zarar verdiği 2016-2021 arasında birkaç örnek bulduk. Başka bir deyişle, Bitcoin madenciliği, bazı durumlarda, bir madeni paranın değerini aşan iklim zararları yaratır” dedi.