İngiltere ve İrlanda, İspanya, Almanya, Hollanda, İtalya ve İsveç’te 1.205 üst düzey İK karar vericisi ve 5.000 çalışanın sorgulandığı Personio’nun anketine göre, son 12 ay içinde öncelikle uzaktan çalışan işçilerin yeni arayışlar içinde olma olasılığı daha yüksek.
Uzaktan çalışmanın, personel arasında daha yüksek düzeyde memnuniyetsizlik ve kopukluk duygularını beslemesi tehlikesi var. Aynı zamanda, işverenlerin göreve dönüş istekleri, son aylarda daha fazla özgürlüğe sahip olan işçileri hayal kırıklığına uğratabiliyor.
İşe alım yöneticileri, sorunun ölçeğinin farkında görünüyorlar, ancak birçoğu liderlik ekiplerinin şirketlerinin kendi beceri eksiklikleri konusunda bu kadar endişeli olmayabileceğini veya başka bir şekilde farkında olmayabileceğini düşünüyor. Ankete katılan İK karar vericilerinin neredeyse beşte ikisi (yüzde 38) önümüzdeki 6-12 ay içinde şirketlerinden normalden daha fazla personel ayrılmasını beklediklerini söyledi. Ancak yine de yüzde 48’i liderlik ekiplerinin şirkete yeterince aciliyet vermediğini hissetti.
Stresli çalışma ortamları, yaptıkları işin takdir edilmemesi ve sınırlı kariyer ilerleme fırsatları , iş gücü genelinde bir memnuniyetsizlik dalgasına neden oldu ve şirketlerin, çalışan sayılarının azalmasını önlemeyi umuyorlarsa üstesinden gelmeleri gerekecek. Greenhouse’dan alınan verilere göre, Birleşik Krallık ve Avrupa’daki işe alım yöneticilerinin yüzde 69’u mevcut iş piyasası nedeniyle tükenmişlik yaşıyor ve aynı oranda işe almanın 2022’nin geri kalanında daha zorlu hale geleceğini düşünüyor.