Techinside Google News
Techinside Google News

Personeller dijital beceriler için eğitime ihtiyaç duyuyor

- Advertisement -

Asya-Pasifik’teki çoğu kuruluş, çalışanlarının dijital beceriler konusunda eğitime ihtiyacı olduğunun farkında. Ancak çok azı bunu yapmak için planlar yapıyor. Bulut ve siber güvenlik, talep edilen en önemli dijital beceriler arasında yer aldığından, beceri boşlukları kapatılmadığı takdirde işverenler temel iş avantajlarını kaçırma riskiyle karşı karşıya.

Amazon tarafından yaptırılan bir araştırmaya göre, özellikle muhasebe ve CRM (müşteri ilişkileri yönetimi)  uygulamaları gibi bulut tabanlı araçları kullanma yeteneği, 2025 yılına kadar en çok ihtiyaç duyulan dijital beceri olacak. Bunu, protokolleri geliştirme veya dağıtma yeteneğinin yanı sıra kuruluşlarının dijital sistemlerinin ve verilerinin güvenliğini sağlamaya yönelik teknikler de dahil olmak üzere siber güvenlik becerileri izliyor.

Danışmanlık şirketi AlphaBeta tarafından 2021 yılı Ağustos ayında gerçekleştirilen çevrimiçi ankette 7 Asya-Pasifik pazarında 2.166 işveren ve 7.193 işçiyle anket yapıldı. (Singapur, Avustralya, Hindistan, Endonezya, Japonya, Yeni Zelanda ve Güney Kore) İşverenler, özel ve kamu sektörlerindeki kuruluşlardan iş ve BT yöneticilerinden oluşurken, işçiler işlerinde dijital becerileri kullanan teknoloji ve teknoloji dışı tam zamanlı çalışanları içeriyordu.

Çalışma ayrıca teknik destek, dijital pazarlama becerileri ve şirket içinden buluta geçişi yönetme becerisinin en çok talep edilen ilk beş dijital beceri arasında olduğunu ortaya koydu. 2025 yılına kadar talep gören diğerleri arasında yapay zeka ve makine öğrenimi, bulut mimarisi tasarımı, Nesnelerin İnterneti (IoT) becerileri ve yazılım geliştirme yer aldı. Özellikle küresel pandemi birçok işletmede dijital dönüşümü körüklediği için, dijital becerilere yönelik istek çalışanlar tarafından da hissedildi.

Çalışanların yaklaşık yüzde 88’i, işlerindeki değişikliklere ayak uydurmak için artık daha fazla dijital beceriye ihtiyaçları olduğunu söylerken, yüzde 86’sı COVID-19’un kuruluşlarında dijital benimseme hızını hızlandırdığını belirtti.

Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlarda paylaşın!

SON VİDEO

TÜMÜ

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi çekebilir