HERE Technologies tarafından yapılan yeni araştırma, Asya Pasifik (APAC) bölgesindeki lojistik şirketlerinin yaklaşık üçte birinin IoT (yüzde 37), depo otomasyonu (yüzde 33) ve elektrikli araçları (yüzde 32) önümüzdeki iki yıldaki temel yatırım öncelikleri arasında değerlendirdiğini ortaya koydu.
Araştırmaya göre, lojistik şirketlerinin yarısından fazlası, filo takibi için gerçek zamanlı konum verileriyle harita tabanlı çözümlerden de yararlanıyor. Frost & Sullivan ile ortaklaşa yürütülen araştırma, “Hareket Durumu” teknik incelemesi Avustralya, Hindistan, Endonezya, Japonya, Singapur ve Tayland dahil olmak üzere altı ülkede 152 lojistik şirketiyle anketi içeriyor. Araştırma, pandeminin tedarik zincirlerindeki güvenlik açıklarını bozduğunu ve ortaya çıkardığını ve geleneksel sistemlere dayanan lojistik şirketlerini dezavantajlı hale getirdiğini belirtti.
Filo yönetiminde GPS (yüzde 77), RFID (yüzde 31) ve QR kodları (yüzde 20) yaygın olarak kullanılırken, katılımcıların yüzde 21’inin bunu benimsemesiyle IoT hızla popülerlik kazanıyor. Rapora göre beş lojistik şirketinden ikisi, önümüzdeki iki yıl içinde tüm varlıklarda IoT çözümlerini uygulayacak.
IoT’yi konum verileri ve konum tabanlı hizmetlerle birleştirmek, lojistik şirketlerinin gerçek zamanlı izleme elde etmesine yardımcı olabilir. Şirketler, operasyonel verimliliği artırırken sorunları ve varlıkların yanlış yerleştirilmesini azaltabilir. Bu, soğuk zincir ürünleri ve tehlikeli ürünler gibi duruma duyarlı gönderiler için özellikle çok önemli.