Genetik incelemeler sayesinde pek çok hastalığa tanı koymak, daha kolay bir hal geliyor. Dijital sağlık alanında, sektörde yıllara yayılan bir tecrübeye sahip olan Argenit, geliştirdiği görüntüleme ve analiz sistemleriyle tanınıyor.
Türkiye’deki genetik tanıların yüzde 65’ini, geliştirdiği yerli sistemler üzerinden sağlayan Argenit; ülkemizdeki 100’den fazla hastane ve genetik tanı merkezinde, 300’ün üstünde genetik tanı sistemi bulunduruyor.
Genetik tanıda yapay zeka sistemi geliştirip kullanarak dünyada tek olan şirket, bu sistemleri başta Türkiye, tüm Türk Cumhuriyetleri ve İran olmak üzere birçok ülkede kullanıyor. Firma, yapay zeka destekli görüntüleme sistemlerini yerli kaynaklar ile üreterek hekimlerin işini kolaylaştırabilecek bir çözüme imza atıyor.
35 yaş üstü doğumlarda down sendromu riski artıyor
Down sendromunda genetik incelemelerin dijitalleştirilmesinin sağlık sektöründe Türkiye’ye boyut atlattığını söyleyen Argenit kurucu ortaklarından Burak Buyrukbilen, konuya ilişkin şunları paylaştı:
“Her 800 doğumun birinde down sendromu bulunuyor. Doğum yaşı 35’i aştıkça bu oran 350’de bire çıkıyor. Down sendromu ve kanser türlerinde bulunan hücre çekirdeği içerisindeki kromozomal anomaliler erken teşhis edildiğinde bu tür hastalıkların tanı ve tedavi başarısı artıyor.
Geliştirdiğimiz yerli yapay zeka yazılımları ile hastalıkların genetik profillendirmesinde yüzde 99,9 oranında başarı yakaladık. Argenit hayata geçirdiği projeler ile uluslararası düzeyde Türkiye’yi başarılı bir şekilde temsil ediyor.”